"Jaguar Land Rover" ще спре производство за седмица заради Брекзит

Pinterest LinkedIn +

Компанията "Jaguar Land Rover" обяви, че ще спре производството на нови автомобили в продължение на една седмица заради Брекзит, съобщава "Pойтерс". Това ще се случи през април т.г.

Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще наложи спиране на производството в трите завода на компанията в страната, както и на завода за двигатели. Целта е да се избегнат първоначалните потенциални сътресения от Брекзит.

Компаниите вече се подготвят и за най-лошия сценарий – излизане без сделка. Това може да доведе до сериозни затруднения с вноса на части, затова компаниите търсят алтернативи.

От "Jaguar Land Rover" и преди са предупреждавали, че Brexit може да има неприятен отзвук върху компанията. Тя вече трябваше веднъж да намали производството заради намаляващото търсене в Китай.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.