"Jaguar" ще запази индийския си собственик "Tata Motors"

Pinterest LinkedIn +

"Jaguar" ще остане част от портфолиото на индийската компания "Tata Motors". Това потвърди изпълнителният директор на "Tata", цитиран от "AutoCar".

През последните дни имаше поредица слухове, че "Tata" търси нов собственик на "Jaguar". Като причина се сочеше спадът на продажбите в Китай, спадът на интереса към дизела като цяло и луксозните салони.

От "Tata" обаче са категорични: "Jaguar Land Rover" остава тяхна собственост и трудните времена са за цялата автомобилна индустрия, не конкретно за марката. Затова "Tata" ще продължи да инвестира в нови технологии и разработки, които да помогнат на "Jaguar" да се позиционира добре на пазара.

От индийската компанията допълват, че "вярват много в потенциала" на колите на "Jaguar Land Rover" и очакват традиционните сили и предимства и на двете марки да им помогнат да се справят и да подобрят представянето си с времето.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.