Известната рапърка Lizzo отвърна на обвиненията в сексуален тормоз и дискриминация

Pinterest LinkedIn +

Американската певица Мелиса Виван Джеферсън, известна като Лизо (Lizzo), беше обвинена в дискриминация и сексуален тормоз. Според "NBC News" три танцьорки от екипа на изпълнителката са я обвинили, че работната атмосфера е враждебна. Звездата редовно обиждала подопечните си за това, че са качили килограми, въпреки че самата тя се застъпва за т. нар. телесен позитивизъм. Освен това тя дискриминирала хората от екипа си на расова и религиозна основа, а също така ги тормозила и ги принуждавала да тренират по 12 часа на ден.

Особено скандално е обвинението, че в Амстердам Лизо и танцьорите са присъствали на еротично шоу, по време на което рапърката принуждавала хора от екипа си да докосват голи стриптизьорки, а също и да ядат банани, „стърчащи между краката им“. Бившият творчески директор на звездата Куин Уитни Уилсън по-късно сподели, че също е била третирана по подобен начин. 

Няколко дни по-късно Лизо направи първия си коментар по повод обвиненията в тормоз и дискриминация. В профила си в Instagram тя заяви, че всичко е лъжа и на свой ред обвини бившите си служители в непрофесионализъм. Освен това звездата подчерта, че се отнася отговорно към музиката и изпълненията си. Всичко идва с упорит труд и високи стандарти. Понякога ми се налага да вземам трудни решения, но никога не съм имала за цел да накарам някого да се чувства неудобно или сякаш не е оценен или не е смятан за важна част от екипа“, написа тя. Рапърката сподели, че не иска да я възприемат като жертва, но не се смята и за злодейка. 
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.