Бареков жертва на „ДА България”: срязани гуми, заглушени телефони, тормоз

Pinterest LinkedIn +

Журналистът Николай Бареков изразни на всеослушание, че по време на посещението си в офиса на „ДА България” е бил подложен на тормоз.

Според думите му той е направил опит да се срещне с Христо Иванов и да му зададе серия от неудобни въпроси.

Бареков разказва, че офисът на „ДА България” се помещава в мега лъскава сграда на столичния бул. „Драган Цанков”. Достъпът до нея е строго контролиран. А контактите с лидера са още по-трудни.

Нито Николай, нито колегата му Георги Балабанов били допуснати да пристъпят в офисите на Христов. По-недопустима според него е практиката да се заглушават мобилните телефони. Това се случило още с навлизането в периметъра на кооперацията.

Нещо повече – докато правели неуспешни опити да превземат крепостта на „ДА България”, станали жертва на вандалски акт. По най-безцеремонен начин гумите на автомобила му били нарязани. Той е категоричен, че посегателството е наредено от самия Христов. Целта е Бареков да се откаже от търсене на начини да се добере до лидера и да му изсипе цялата серия от неудобни въпроси, които си е приготвил.

А сега към предварителните такива се добавят и тези за посегателствата срещу него и спътниците му. Както и защо и как движението „ДА България” може да си позволи да ползва толкова луксозен офис в самия център на София. От къде са парите, които се дават, и къде отиват?

Всички тези свои питания Бареков разпространи във видео обръщение, което набира популярност онлайн.

Сподели.