Николай Бареков срази Кубрат Пулев! "Самохвалко и посредствен хвалипръцко, който играе бокс от каменната ера"!

Pinterest LinkedIn +

Популярният български журналист и политик Николай Бареков написа във Фейсбук пост, от който мнозина останаха безмълвни! Часове след дългоочаквания мач на Кубрат Пулев с притежателя на четирите шампионски пояса Антъни Джошуа, който българинът загуби с нокдаун и нокаут, евродепутатът сложи солидна доза масло в огъня и изрече думи, които според някои са до болка откровени, а други определиха като чиста злоба.

Ето какво точно каза Бареков за българската надежда в бокса, като не пропусна да разкритикува и управлението на Бойко Борисов:

"Неподготвен, очевидно нетрениран, самохвалко и посредствен хвалипръцко, родните експери го порицават, че играе бокс (силно казано) от каменната ера, неособено голям по размери, за да разчита само на съветското "ляв -прав, десен -прав" пред гиганти с 3 метров размах на ръцете като Кличко, Тайсън Фюри, Уайлдър, Джошуа....такива са днешните реалности.

Той играе без комбинации, без въображение и без глава, а защитата му е да обърне страхливо гръб на противника на ринга....Страшна измама е да заблудиш цял народ, че две години си тренирал като млад лъв и отиваш в Лондон да смачкаш момчето с "по-хубавия от твоя тен", а след като премете момчето с тена пода няколко пъти с тебе, да се изтъпаниш и арогантно да си признаеш, че си бил неподготвен и нетрениран за мача на живота си, че си лъгал и заблуждавал цял народ, имайки достъп до всички медии на властта.

Да шикалкавиш и обиждаш българското юначество с твоето поведение. Безотговорно и безсмислено поведение. Вика, че сме били "небоксова" нация и затуй не сме го оценили - Петър Лесов, Ивайло Маринов, Серафим Тодоров... не боксьори, а гениални танцьори на ринга, олимпийски и световни шампиони - чувал ли ги е? Поетите на българския бокс, нашите интелектуалци с бинтове на ръцете ги е срам от него. И Хемингуей е бил боксьор, стандартите в този спорт са високи, нобелови стандарти и надхвърлят нощните стандарти в "ебалника" Студентски град.

Боксов чувал за шампиони, с тази разлика, че боксовият чувал никога не се къса и не пада възнак на пода, колкото и да го бият. Боксовият чувал не се излага, не е невъзпитан и поема ударите достойно. Боксовият чувал не е пълен с глупости като магаре с пръдня, не обикаля с месеци по барове и дискотеки, вместо да тренира като шампион. Боксовият чувал има срам и достойнство и си знае мястото в залата, за разлика от нашия ганьо, който всеки път като го набият се кефи, че са го запомнили кой е. С какво? Че всеки път затварят голямата му уста със здрав пердах, че изкривява образа на нацията ни извън Родината - не сме лентяи без образование и глупаци на квадрат.

Българинът е скромен, тих, възпитан на труд и уважение и работлив човек. Не е празно нагло плямпало. Превива гръб от сутрин до вечер у нас и в чужбина, за да посреща несгодите в живота. Неслучайно само достоен, велик и обрасъл с ценности народ като нашия може да изтърпи 20 години безхаберно управление като това на Борисов. Всъщност обикновеният, истинският българин е тъкмо обратното на "симпатягата" Кубрат Пулев. Нищо общо с него. Затова и последните изцепки на Пулев срещнаха масовото отвращение на българската публика у нас и в чужбина. Пиар акции като тази с гайдите няма как да променят тренда.


the game is over, mr. pulev!"

Дали евродепутатът не е прекалено краен в оценката си?

Сподели.