Излезе първият експанжън на Facebook хита Ravenwood Fair

Pinterest LinkedIn +

Издадената точно преди една година (19 октомври 2010 г.) социална ролева игра Ravenwood Fair, поставена на 94-то място в Топ 100 на най-популярните Facebook приложения към 20 октомври), се сдоби с продължение, озаглавено Ravenskye City.

Разработка на същото студио – Lolapps, играта е изградена върху най-новата версия на Fliso Flash-базирания енджин, предназначен специално за социални игри и има почти напълно идентичен геймплей с този на своя предшественик, зад чийто дизайн стои самият Джон Ромеро – съосновател на id Software и главен дизайнер на Wolfenstein 3D, Dangerous Dave, Doom и Quake, с който би трябвало да се интегрира в по-близко или по-далечно бъдеще.

Основната цел на играчите е да събират колкото се може повече от ресурсите, с които е обсипана приказната земя, върху която ще се поселят и да ги използват за изграждането на постройки, чрез които да стимулират популацията на местните антропоморфни животни и да си осигуряват защита от нападения.

С качването на рейтинг на героите в света на Ravenskye City, в играта ще идват нови фантастични персонажи, а те, от своя страна, ще предлагат нови куестове, чието изпълнение бива възнаграждавано с допълнителни ресурси. Разпределението на последните  и енергийните запаси са двата елемента, ограничаващи действията на играчите, подобно на повечето социални игри във Facebook.

В геймплея на Ravenskye City присъства и лек стиймпънк елемент, изразяващ се във въздухоплавателните превозни средства и наличието на високи спрямо останалите технологии в някои от постройките. За начало, социалните функции на играта се ограничават до посещаването на приятелски територии, изпълнението на определени действия в техните градове и изпращането на подаръци.

Монетизацията на Ravenskye City идва от продажбата на строителни материали, енергийни запаси и премийни декорации.

Сподели.