Top 25 Facebook игрални приложения към октомври 2011

Pinterest LinkedIn +

След като дебютира под No.3 в класацията на AppData за най-експлоатираните гейм приложения във Facebook към месец септември 2011 г. на среднодневна база и под No.5 в тази на приложенията с най-голям месечен трафик, през изминалия месец The Sims Social привлече близо 42 млн. нови потребители в страницата си, в резултат на което се изкачи до вторите позиции и в двата чарта.

Нито една друга игра от Топ 25 на най-популярните Facebook гейм приложения към октомври 2011 г. няма ръст в потребителите, надвишаващ 2.5 млн. души, какъвто е отчетен при Social Empires, и след дългия период на абсолютна хегемония от страна на CityVille, която продължава да е No.1 и в двата чарта, най-после има заглавие, което се явява сериозен конкурент на блокбъстъра на Zynga.

Към 7 октомври, среднодневните активни потребители на The Sims Social са достигнaли 9.5 млн. (при 15.2 млн. за CityVille), а месечните – 66.5 млн., което е само с 8 млн. по-малко от тези на CityVille.

Същевременно, новото заглавие на Zynga - Adventure World, което се появи на хоризонта в началото на септември, набързо привлече огромна армия от активни месечни потребители – 35.7 млн. (3.5 млн., от които - активни среднодневни), давайки сериозна заявка за първото място в по-далечна перспектива.

От гледна точка на месечния трафик, отколешните хитове на Zynga - Texas HoldEm Poker и Farmville, имат незначителен пасив спрямо Adventure World, докато активните им среднодневни потребители са близо два пъти повече, въпреки спада в трафика и на двете страници.

Всъщност FarmVille е играта от Топ 25 АДП с най-сериозен отлив – малко над 900 000, докато в Топ 25 АМП големият губещ е Empires & Allies -14.3 млн. потребители по-малко спрямо началото на септември.

Texas HoldEm Poker и Pioneer Trail също търпят загуби на потребители в особено големи размери и въпреки това, Zynga, които подготвят старта на собствена социална мрежа с акцент върху игрите, все така остава компанията с най-много активни потребители.

Сред заглавията, които са изпаднали от класациите през изминалия месец, е Monster Galaxy, за сметка на ренесанса на Zuma Blitz, а сред тези, които излязоха преди броени дни, но набират скорост и най-вероятно ще дебютират в Топ 25 в началото на ноември, е Mafia Wars 2 (отново на Zynga).

Поради корекция в отчитането на действията на потребителите, на база на които се генерират статистическите таблици, в следващото издание на класациите най-вероятно ще се наблюдава спад във всички цифри, който ще остане изолиран случай.

Сподели.