Иво Димчев с прочувствен пост за домашно насилие над Софи Маринова

Pinterest LinkedIn +

Ексцентричният изпълнител Иво Димчев шокира последователите си с пост във Фейсбук. В публикуваното в малките часове на деня съобщение артистът споделя, че певицата Софи Маринова пее със счупена ръка. Скандална е причината за травмата: според Димчев ромската перла е станала жертва на домашно насилие. "Един съпруг пребива най-добрата певица в тази страна... Идва ми да си забия чашата от шампанско в окото" - пише Димчев. Ето и пълния текст на съобщението му:

"Аз съм на концерт на най- добрата българска певица Софи Маринова. И тя пее и пее и пее и между песните се извинява на публиката за счупената си ръка и благодари на хората за любовта им, която й помага да забрави болките в тялото.

Един съпруг пребива най- добрата певица в тази страна. И ТЯ се извинява на хората. И я аз гледам и плача и не мога да повярвам на ушите си. И няколкостотин човека я слушат, танцуват, хвърлят салфетки, пият и купонът продължава... Идва ми да си забия чашата от шампанско в окото".

Неочакваната новина предизвиква вълна от възмущение и множество коментари, сред които:
"Моля Ви - ако я познавате - кажете ѝ да се изправи срещу това. Много жени ще я подкрепим (и мъже, сигурна съм!). И не просто на думи и със статуси!", "Толкова искам да я прегърна и лично да ѝ разкажа какво се случва, когато НЕ избягаш", "Ад! Как е възможно? Дано да намери сили един ден да го осъди този изрод. За съжаление нито известността, нито огромният й талант и помагат. А толкова самочувствие би трябвало да има. Сбъркан свят. Щом е доказано, тогава трябва някой друг да повдигне обвинение", "Жалък пример по зависимост и вредна търпимост към насилник дава на малките момичета, които са й фенове. Дано тази зависимост е символ само на нейното отиващо си поколение", "Преди няколко години и аз бях на неин концерт и пак беше със счупена ръка по същия повод".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.