Историята на Исус за деца (The story of Jesus for children)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2000, 62'
Режисьор: Питър Сайкс, Джон Криш, Джон Шмидт
Сценарий: Барнет Бейн
Озвучен с гласовете на: Венцислав Кисьов, Веселин Ранков, Петър Петров, Ани Бакалова и други
Драма, документален, озвучен на български

Пет години след премиерата си в Америка филмът “Историята на Исус за деца” достига и до България. Без да има комерсиални намерения продуцентският екип, подпомаган от хиляди християнски организации в цял свят, цели техният филм да стане достъпен за всички хора. За да се осъществи това намерение той е преведен на 924 езика (включително и ромски), субтитриран на 101 езика, дублиран на 362 езика, прожектиран в 228 страни и гледан от над 5 милиарда души.
 
Новото в “Историята на Исус за деца”, за разлика от предишни екранизации, е начина на разказване на историята за живота на Божия син през очите на децата. От общата дължина на образователната лента, която е 62 минути, 40 са взети от пълнометражния “Исус” (1979 г.), а останалите са допълнително заснети и добавени в новата концепция. През всичките тези години различни организации са правили статистика, която отчита феноменални резултати в лицето на над 200 млн. души, които са приели християнската вяра вследствие на филмите за Исус. 
 
Осъзнавайки огромното влияние на Неговото слово последователите му правят достъпен филм, който цели да запознае и най-малката аудитория с живота на Исус от Назарет, през погледа на техните връстници.
 
Прожекциите в България са по инициатива “Моето семейство” на Сдружение “Агапе България”, които целят да насочат общественото внимание към българското семейство и проблемите, с които то се сблъсква. Също така да провокира широк кръг от организации към действие, да изготви и осъществи различни програми, които да предлагат помощ в една от следните три области: взаимоотношения в семейството, изграждане на вяра и съхраняване на ценностите в българското семейство.
 
Официален сайт: http://www.jesusforchildren.org
 
Сподели.