Продуцентите (The Producers)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2005, 134'
Режисьор: Сюзан Строман
Сценарий: Мел Брукс, Томас Мийън
Участват: Ума Търман, Матю Бродерик, Уил Фарел, Нейтън Лейн, Гари Бийч и други
Комедия, мюзикъл, със субтитри, английски

Почти 40 години след триумфа на дебютния си филм режисьорът и сценарист Мел Брукс (“Пламтящи седла”) връща на голям екран хитовата си комедия “Продуцентите” (1968). Многократно награждавана, продукцията печели и Оскар за най-добър сценарий в годината на премиерата си. Новата версия отново е дело на продуцентския опит на Мел Брукс, но режисурата е поверена на Сюзан Строман (“Треска за шоу”), която освен това е и известна хореографка.
 
За всяка една от ролите продуцентите са избрали каст, който да отговаря на общите големи очаквания. Ума Търман (“Криминале”), Матю Бродерик (“Годзила”), Уил Фарел (“Омагьосване”), Нейтън Лейн (“Ловът на мишката”) и Джон Ловиц (“Луда надпревара”) са актьорите, на които са поверени главните роли. Всички те с удоволствие приемат поканата за участие респектирани от таланта на мултифункционалния Мел Брукс, който е един от малкото печелили и четирите най-престижни награди в шоубизнеса – “Оскар”, “Грами”, “Еми” и “Тони”.
 
Бродуей е мястото, където всеки продуцент или актьор желае да направи кариера. За Макс Биалисток (Нейтън Лейн) това вече е само мираж, защото неговата кариера като продуцент е пълен крах. Потъвайки все повече в мрачни мисли относно бъдещето си, той намира изход в една идея, която му подхвърля счетоводителя му Лео Блум (Матю Бродерик). Да се направи театрална пиеса-мюзикъл, която да е толкова лоша, че да се провали, а те да избягат с вложените пари в нея.
 
За целта двамата намират най-лошата пиеса, която са чели в лицето на “Пролетта на Хитлер” на побъркания немски драматург Франц Либкинд (Уил Фарел). Остават и още две важни неща за осъществяване на плана – некадърен режисьор и слаба актриса в главната роля. След кратко търсене екипът е пълен, като ролята е поверена на изкусителната шведка Ула (Ума Търман), а режисьор е Роджър Дебрис (Гари Бийч). Спонсори се оказват няколко възрастни дами и планът влиза в действие.
 
Очакваният пълен провал на премиерата обаче се превръща в триумф и продуцентите наистина го закъсват. Проблемите следват един след друг и след скандал в залата на яве излизат счетоводните книги на екипа, от които пристигналата полиция разбира за планувания крах на пиесата. Биалисток е арестуван, а Ула и счетоводителят Лео избягват с парите в Бразилия. И точно когато всичко изглежда изгубено за Биалисток, на процеса му се появява Лео и двамата са вкарани в затвора. Там продуцентите започват това, което най-добре умеят... да продуцират затворнически мюзикъл.
 
Официален сайт: http://www.theproducersmovie.com
 
 
Сподели.