Испански прокурори поискаха повече от осем години затвор за Шакира

Pinterest LinkedIn +

Испанските прокурори поискаха повече от осем години затвор и глоба от над 23 милиона евро за колумбийската певица Шакира по дело за укриване на данъци, съобщава "El Pais". С това обвинение тя може да бъде задържана осем години и два месеца.

Представители на певицата все още не са коментирали темата. Шакира е обвинена в шест престъпления с две утежняващи обстоятелства, свързани с укриване на данъци от 2012 до 2014 г. Общата им сума е 14,5 милиона евро. Адвокатите на певицата твърдят, че по това време тя не е живяла в Испания повече от 183 дни в годината. След този период човек автоматично става данъкоплатец на кралството.

В очакване на процеса прокуратурата предложи на Шакира да замени лишаването от свобода с глоба като част от евентуална сделка. Певицата отказа споразумението. 
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.