Какво съдържа рибеното масло и защо е полезно?

Pinterest LinkedIn +

Здравословният начин на живот е пътят към това да се чувствате добре и да бъдете изпълнени с енергия. Храната, която консумирате, трябва да е добре подбрана и здравословна, защото тялото ви има нужда от различни витамини и минерали, с неоспорими за него ползи. Осигуряването на достатъчно качествен сън е също задължително. За да си набавите ценни вещества, като Омега-3 полиненаситени мастни киселини, ви е нужно истинско и качествено рибено масло. От онлайн магазин Ревита напомнят, че тази хранителна добавка се грижи както за тялото, така и за външния вид, но и за умствените способности.

Защо да използвате редовно рибено масло?

Ползите от употребата на такава добавка са действително много. Особено ценни са натуралните, тъй като са гарантирано висококачествени. Вариантите, предлагани в аптеката, са различни – хапчета, желирани бонбони, сироп и др., но всички те допринасят за здравето на човешкия организъм:

  • грижи се за сърдечно съдовата система – намалява се кръвното налягане при хора с високо такова. Омега-3 мастните киселини вдигат нивото на полезния холестерол. В някои случаи предотвратяват образуването на кръвни съсиреци;
  • влияе върху функциите на мозъка и правилното развитие на плода по време на бременност – получаването на достатъчно ценни мастни киселини по време на бременността има благотворни ползи за детето. Повишават концентрацията и възможността за запомняме;
  • красив вид на кожата – съдържанието на ценното рибено масло също допринася и за здравето на клетъчните мембрани, а те са в състава на голяма част от кожата. Полиненаситените мастни киселини регулират омазняването и се грижат за хидратацията на кожата;
  • полезно е за очите – очите ви трябва да бъдат в перфектно състояние. В случая рибеното масло влияе добре на офталмологично здраве и допринася за това да е на ниво.

Сигурно се чудите, колко време се пие? Дозировката и продължителността на прием зависят от различни медицински показатели, както и от вашата възраст. Добре е да направите консултация с лекар.

Какво влиза в състава на рибеното масло?

Както подсказва и самото име на добавката, това е мазнина, извлечена от различни риби – най-често сьомга, херинга, скумрия или сардини. Веществата, които го изграждат, са познати като омега-3 мастни киселини. Тялото ви само не би могло да ги произведе, затова те се набавят чрез храната. Хранителната добавка не замества рационалното хранене, но допринася за получаването на оптималния прием Омега-3. Познаването на различните продукти ще ви помогне да се грижите правилно за здравето си.

Сподели.