8 Mega добри причини да храните мозъка си с рибено масло

Pinterest LinkedIn +

На пазара за хранителни добавки няма много такива, които могат да бъдат поставени на една плоскост с рибеното масло, що се отнася до неоспоримите му ползи за човешкото здраве.

Дали имате за цел да увеличите мускулната си маса, да редуцирате теглото си или просто да стимулирате съпротивителните сили и метаболитните процеси на организма си, за да сте устойчиви на вирусни и бактериални инфекции, стрес и преумора - рибеното масло може да ви бъде пръв помощник в тези добри намерения.

Без значение от пол, възраст и занятие, приемът на рибено масло, и още повече на висококачествен, абсолютно пречистен (чрез молекулярна дестилация) продукт, какъвто е EfaGold Mega-DHA, ще ъпгрейдне тялото и психиката ви видимо, осезаемо и в дългосрочен план, без каквито и да било нежелани ефекти.

По нашите географски ширини консумацията на риба е застъпена в хранителните традиции и предпочитания, но е далеч по-малка в сравнение със средиземноморските страни, Скандинавието и островните държави, например.

Поначало идеалният вариант да си набавяте необходимите хранителни вещества е чрез храната, консумирайки разнообразни, пресни и максимално органични по произход продукти. Само че за да доставите на организма си нужното количество омега-3 мастни киселини, например, трябва да консумирате съответната риба – например сьомга, скумрия или сардини – едва ли не всеки ден. Поради високата концентрация на токсини в рибата и морските дарове обаче това крие известни рискове.

Ако случаят не е такъв, дали защото не сте чак такива големи любители на риба, или защото не успявате да осигурявате любимите си рибни ястия толкова често, колкото ви се иска, не се колебайте, а периодично провеждайте курсове с висококачествени продукти, какъвто именно е EfaGold Mega-DHA.

Подчертавайки дебело определението "качествен", не се опитваме да ви пробутваме лишени от въображение рекламни трикове – както би казала Алиса, ако приемате хранителни добавки със съмнително качество и произход, може и да не ви стане нищо, но то ще е случайно.

За да бъде ефективен и безопасен продукта със съдържание на омега-3, е необходимо използваната за него суровина да бъде прясна, а самото рибено масло – 100% пречистено. МЕГА-ДХК е оригинален американски продукт, съдържащ молекулярно дестилирано рибено масло, специално тествано срещу тежки метали и други примеси и с високи концентрации на докозахексаенова киселина (за това след малко) и абсолютната чистота на състава.

Какво му е толкова специалното на рибеното масло? Гореспоменатите омега-3 мастни киселини, защото човешкият организъм се нуждае от тях, а не може да ги произвежда сам и трябва да си ги набавя чрез храната, а когато количеството им не достига - чрез подходяща добавка.

Двете ключови омега-3 мастни киселини са докозахексаеновата (DHA) и ейкозапентаеновата (ЕРА), чието съдържание в една капсула (дневната доза е 2 на ден) е 500 мг DHA и 200 мг EPA. Те са основен структурен компонент на клетките в централната и периферна нервна системи.

EPA и DHA участват в изграждането на клетъчните мембрани, намаляват процесите на хронично възпаление и риска от сърдечен удар, улесняват комуникацията между клетките на нервната система и работата на сърцето, контролират нивата на холестерола и кръвното налягане, стимулират мозъчната дейност и когнитивните способности, подобярват паметта и концентрацията, въздействат благоприятно върху кожата.

Препоръчителният прием на EPA плюс DHA за възрастни е 100-5000 мг, в т.ч. най-малко 100 мг DHA на ден за поддържане здравето на функциите на мозъка, включително когнитивните. Бонус към всичко е изброено е незаменимата роля, която рибеното масло игра за поддръжка зрителните функции и положителния ефект при синдром на сухото око, от който страдат повече от 50% от хората, които активно работят с компютри.
Недостигът на омега-3 мастни киселини се асоциира с най-различни здравословни проблеми. Допълнителният им прием, от друга страна, доказано подпомага нормализирането на нивата на триглицеридите, чиито завишени стойности са една от основните причини за развитие на заболявания на сърдечно-съдовата система.

Ако се занимавате активно със спорт или сте въвлечени в натоварено и изразходващо не само физическата, но и умствената ви енергия ежедневие, страдата от психо-емоционален дисбаланс, ако сте в риск от развитие на невродегенеративно заболяване или очаквате дете (след консултация със специалиста, следящ бременността), е особено важно да покривате нуждите на организма си от омега-3 мастни киселини. А най-ефективният и здравословен начин да го направите е чрез прием на рибено масло.

За да спестите време и усилия и да сте сигурни, че правите най-добрата възможна инвестиция за здравето си, поръчайте EfaGold Mega-DHA, в чийто състав влиза и витамин E, още сега от ТУК.

Продуктът се произвежда от Nature’s Way и се предлага в разфасовка от 60 софтгел капсули, които могат да се приемат 30 или 60 дни. Не съдържа захар, нишесте, консерванти и изкуствени оцветители и аромати.

·         Въздействат благоприятно върху кожата.

Сподели.