Искате да сте в китайската армия? Спрете да мастурбирате!

Pinterest LinkedIn +

Китайските военни се тревожат за нарастващия брой младежи, които не успяват да преминат през строгия тест за здравословно състояние, но твърдят, че има решение: избягване на мастурбацията и компютърните игри.

Ръководителите на Армията за народно освобождение имат за цел да гарантират, че кандидатите им са напълно годни да се присъединят към най-голямата военна сила в света.

Този месец официалният вестник PLA Daily изложи в социални медии 10 причини, поради които толкова много потенциални войници не успяват да се справят на първото препятствие. Според него 20% от тях са с наднормено тегло, а 8% имат разширена вена на тестисите.

Вестникът не уточнява как военните офицери разбират за проблема с вените, но казват, че проблемите са причинени от твърде много мастурбация, прекалено много видео игри и липса на физическа активност. Татуировките и консумацията на алкохол също не са препоръчителни.

Изданието посочва, че в един град повече от половината кандидати са били отхвърлени, след като не са успели да покажат, че са достатъчно здрави и дисциплинирани.

"Процесът на набиране на хора за китайската армия е свързан със строги правила и процедури", се казва в изявление на Министерството на отбраната.

"Качеството на служещите е гарантирано", пишат от там.

След като дойде на власт през 2012 г., президентът Си Дзинпин втълпи необходимостта от засилване на военната бойна готовност, като същевременно полага усилия да централизира контрола на комунистическата партия върху нея.

Военният бюджет на Китай се радва на двукратно увеличение за броени години, достигайки до 7,6% от брутния вътрешен продукт на страната.

Сподели.