Iron Brigade на Тим Шафър излиза за PC на 13 август

Pinterest LinkedIn +

Издадената първоначално под името Trenched робо-екшън tower-defense игра Iron Brigade най-после ще излезе и за PC – повече от една година след премиерата й в Xbox Live Arcade.

Xbox 360 версията получи много позитивни оценки от критиката (82/100 MetaScore) и се прие много добре от феновете, влизайки в графата с успешните продукции на Double Fine – студиото, основано от бившия програмист, сценарист, продуцент, режисьор и дизайнер на LucasArts - Тим Шафър.

Iron Brigade е ситуирана в алтернативна действителност на събитията от Първата световна война, поставяйки играчите в ролята на членове на специализирания отряд The Mobile Trench Brigade. Контролирайки гигантски работи (mecha), играчите възстават срещу колония от извънземни с ужасяващи размери, наречена Monovision, разполагайки с богат арсенал от оръжия и брони.

PC версията на Iron Brigade ще направи своята дигитална премиера на 13 август, като освен основната игра, тя ще включва и експанжъна Rise of the Martian Bear. Въпреки че в пресрилийза на Double Fine не се посочва цена, ако е същата, срещу която може да бъде закупена през XBLA, то PC играчите могат да си приготвят $15.

Сподели.