Iron Brigade

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Аркадна игра Година: 2012 Разработва: Double Fine Productions Издава: Microsoft Studios Games Платформа: РС | Xbox 360

Кой не знае Double Fine, кой не е чувал за тях? Култовото студио на легендата Тим Шейфър, считан за един от "бащите основатели" на гейминга, е отговорно за уникалните, запомнящи се заглавия като Psychonauts и Br?tal Legend, останали завинаги вписани със златни букви в историята на развлекателната индустрия.

През миналата година Double Fine за пореден път зарадваха феновете си с оригинално забавление - тяхна собствена версия на прословутата Tower Defence. Играта се казваше Iron Brigade и единственият й минус беше, че излезе... само за Xbox Live Arcade.

Сега това страхотно заглавие достига най-после и до РС феновете. Играта се развива в алтернативна реалност, в която през 1940 година кипи война, водена от пилоти, направляващи огромни, антропомофрни машини, наречени Trenches.

Ако съзирате паралели с класическата поредица Mech Warrior, то знайте, че приликата едва ли е случайна.

Жанрово Iron Brigade донякъде прилича на игрите от тази серия, тъй като предлага смесица от екшън от трето лице и геймплей в стила на Tower Defence.

Като цяло идеята е да отблъсквате вълни от врагове, разполагайки няколко нива на защита. Понякога ще отбранявате една, друг път много позиции, но всичко се свежда до правилното разположение на дефанзивния параметър.

Унищожените врагове пък служат като източник на ресурси за обезпечаване и планиране на следващата стъпка от защитната ви стратегия.

Може да звучи просто на пръв поглед, но трикът (а и най-забавната част) в играта е да подберете най-правилния Mech за нивото, което защитавате. Гигантските машини предлагат впечатляващи опции за модификация и изборът на правилно въоръжение, шаси, муниции са от решаващо значение за победата.

В края на нивата ви очакват някои наистина интересни битки с различни босове. И макар в основата си всичко да се свежда до оцеляване, Iron Brigade остава свежа и интересна до финала си. Причината за това, разбира се, е невероятното разнообразие, което предлага играта - подобрения за мековете, случайно "изпадащи" кутии с изненади, нови и нови врагове.

За РС феновете Double Fine са подготвили и специална изненада - тяхната версия на Iron Brigade идва в комплект с допълнителното съдържание Martian Bear, което добавя още много нива за солова или кооперативна игра.

Сподели.