Capcom обяви Remember Me

Pinterest LinkedIn +

Анонсът на нова sci-fi екшън адвенчър игра, озаглавена Remember Me, е един от акцентите в пресконференцията на Capcom на тазгодишния Gamescom, провеждащ се в Кьолн. Играта се разработва от френското студио Dontnod Entertainment, базирано в Париж, където се развива и действието в нея.

Само че не в наши дни, а след седем десетилетия, когато хората имат импланти в мозъка си, чрез които спомените им могат да бъдат изтривани, подменяни или търгувани – основната дейност на корпорацията Memoreyes. Именно неин бивш агент на име Nilin изпълнява главната героиня в Remember Me. Нейната памет също бива изтрита чрез подобна интервенция и вместо преследвач, Nilin се оказва преследвана, без да разбира защо.

Екипът на Dontnod Entertainment обединява артисти и програмисти, работили по заглавия като Rainbow 6, Splinter Cell, Heavy Rain и Burnout, а сред тях е и Тод Макфарлейн, който стои зад визията на Spawn и тази на Нео-Париж в Remember Me.

Играта беше обявена под друго име на миналогодишния Gamescom (Adrift), а премиерата й е планирана за края на 2012 г. Capcom смятат да издадат Remember Me за PC, Xbox 360 и PlayStation 3 – платформата, на която е бил демонстриран геймплеят й на Gamescom, през май 2013 г.

Визуално заглавието е сравняване с Mirror's Edge, като тип геймплей – с Uncharted, а като идея и атмосфера – с Deus Ex.

Сподели.