Castlevania: Lords of Shadow 2 ще има порт за PC, но не и за Wii U

Pinterest LinkedIn +

За пръв път в четвъртвековната история на японската хорър фентъзи поредица Castlevania, игра от нея ще бъде издаденa за PC, обяви продуцентът на Castlevania: Lords of Shadow 2 Дейв Кокс, който е и ключова фигура в Konami Digital Entertainment.

Играта беше обявена по време на E3 2012, само няколко дни след анонса на Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate - 3DS ексклузивно заглавие, разработвано от MercurySteam, които работят и по Lords of Shadow 2. Mirror of Fate ще излезе първа още в края на тази година и ще играе ролята на интермедия, подготвяща събитията от Lords of Shadow 2.

Последната е описвана като "шокиращ финал на сагата Lords of Shadow", в който Гейбриъл, aka Дракула, трябва да възвърне предишната си мощ, за да се противопостави на нова заплаха. Замъкът му ще играе ключова роля за възвръщането на способностите му, а освен с въпросната заплаха, Дракула ще си има работа и с клана Белмонт, които искат да го видят мъртъв.

Играта ще бъде захранвана от новия Mercury Engine 2 и освен за PC, ще излезе за Xbox 360 и PlayStation 3. Кокс е категоричен, че Wii U не представлява интерес за MercurySteam, намеквайки, че изобщо не е ясно колко хора ще си купят новата конзола на Nintendo.

Сподели.