iPad Air 2 е гейминг система, която си струва парите

Pinterest LinkedIn +

От геймърска гледна точка, iPad Air 2 е добра инвестиция, тъй като чипът му A8X е снабден с 40% по-бърз централен процесор спрямо този на чипа A7 в предишния iPad Air, а M8 копроцесорът му компенсира увеличения разход на енергия и така животът на батерията на устройството не само не е съкратен, а е цели 10 часа.

Разглеждайки параметрите на A8X, който е изграден върху 64-битова архитектура от десктоп клас второ поколение и 3 милиарда транзистора, в комбинация с новия дизайн на дисплея Retina – три пъти по-тънък и със специален слой, спиращ отраженията, специалистите поставят знак за равенство между него и Tegra K1. Това означава, че Air 2 не отстъпва по нищо на качеството на графиките, постигнато при гейм конзолите от най-ново поколение. Сравнен с оригиналния iPad, Air 2 се представя около 180 пъти по-добре при възпроизвеждането на графики.
От Apple също поставят акцент върху достойнствата на Air 2 като гейм система, както става ясно при бърз преглед на Performance сегмента от презентацията на устройството в сайта на производителя. С тази мисъл е създадена и новата технология Metal, която позволява на разработчиците да произвеждат конзолни по своята същност видеоигри за мобилно устройство.

Стартовата цена на iPad Air 2 е 1000 лева.

Сподели.