Facebook и Apple плащат за замразяване на яйцеклетки на жените, работещи при тях

Pinterest LinkedIn +

В ерата на светкавичния и забързан живот, когато за една жена е трудно да бъде едновременно лидер на работното си място, добра домакиня и майка, все по-разпространени стават нестандартните методи за гарантиране на възможност за репродукция.

За служителите на Apple и Facebook със сигурност допълнителните часове на работното място не са нещо необичайно или непонятно. За да осигурят на работничките си компенсация за това, че се лишават от свободно време и личен живот в името на кариерата и развитието на компанията, от Apple и Facebook съобщават, че ще покриват разходите на жените, работещи във фирмите, за да замразят яйцеклетките си за немедицински цели. Всъщност Facebook вече предлага тази привилегия, докато Apple стартира приложението й от януари 2015 г.

Цената на подобен лукс е над $10 000 долара за процедурата, плюс поне $500 годишно за съхранението на яйцеклетките. Тъй като това е услуга, която със сигурност отсъства от медицинската застраховка на жените, работещи в компаниите, от Apple и Facebook ще покриват разходи до $20 000.

Това е чудесна новина и възможност не само за жените, работещи в двата технологични гиганта, а и за останалите, които посвещават най-силните си години на това да се развиват професионално, или пък все още търсят правилния партньор за създаване на дом и семейство. 

Сподели.