Inversion

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Екшън от трето лице Година: 2012 Разработва: Saber Interactive Издава: Namco Bandai Games Платформа: PC | Xbox 360 | PS3

Казват, че имитацията била най-искрената форма на възхищение. В такъв случай Inversion на Saber Interactive спокойно може да мине за прочувствена възхвала на заглавия като Mass Effect, Dead Space и, разбира се, Prey.

Играта ви поставя в ролята на Дейвид Ръсел – млад полицай, чиято дъщеря е отвлечена от демонични извънземни и той, с помощта на своя партньор Лео Делгадо, трябва да я спаси.

Извънземните, съответно, разполагат с футуристична технология, позволяваща им да манипулират гравитацията и... ето ти на класически екшън от трето лице с претенции за нестандартност.

Претенции, които обаче твърде рядко Inversion успява да покрие.

По всичко личи, че пичовете от Saber Interactive са имали много добра идея, какво искат да постигнат. Още на ранен етап от играта Ръсел успява да се докопа до едно от извънземните оръжия (Gravlink) и получава шанс да управлява гравитацията така, както противниците му – Lutadore (да, шантаво име дори за ейлиъни).

Всъщност, нещата се пропукват не на етап „концепция”, а на етап „реализация”. Използването на иначе уникалните възможности за игра с физиката е доста ограничено и по-скоро пречи, отколкото да помага.

На моменти Inversion сякаш успява да налучка правилния ритъм и да „намери себе си” – най-вече при „вертикалните” престрелки, когато нивото се завърта около оста си, таванът става под, а за прикритие по бойното поле ви служат хвърчащите във всички посоки отломки.

Но такива мигове са сравнително редки, а и за да достигнете до тях, ще трябва първо да напреднете в играта и да си спечелите серия ъпрейди за вашият Gravlink. Така че ако сте се размечтали за пресъздаване на оная прословута сцена от Inception, в която стаята се върти, a куршумите летят навсякъде, съветвам ви да обуздаете ентусиазма си.

Просто защото през повечето време Inversion се играе като ни повече, ни по-малко типичен cover-based шутър (екшън с прикрития в стил Gears of War) и ако си наумите да очаквате нещо кой знае колко повече от него, шансовете да останете разочаровани са доста големи.


Сподели.