Интимни части 2: Хауард Стърн се развихря в America's Got Talent

Pinterest LinkedIn +

Пиперливият език и честите избухвания в сълзи в предстоящия догодина седми сезон на шоуто America's Got Talent са гарантирани, предвид това кой ще о(т)съжда качеството на пърформансите на участниците в него вместо Пиърс Морган.

След като се провали в преговорите си за участие в American Idol миналата година, през тази скандалният радио водещ Хауърд Стърн все пак успя да си осигури място в съдийската комисия на една от най-гледаните телевизионни шоу програми в САЩ, създадена от британския ентъртейнър Саймън Кауъл.

57-годишният шок джок обещава на зрителите и участниците в America's Got Talent да не наранява умишлено ничии чувства, но предупреждава, че "ще има наранени чувства", както и че няма да щади нито децата, представящи своите таланти пред целия американски народ, нито техните майки.

"Можете да сте сигурни, че няма да си замълча, ако хлапето ви няма талант... нелепата политика на Хауи (Мандел) и Шарън (Озбърн, другите двама съдии на шоуто) да казват "да" на хора, които меко казано са бездарни, трябва да бъде преустановена. Под моята юрисдикция няма да видите интерпретатори на Франк Синатра на финала".

Какъв хонорар е договорил Стърн за новата си длъжност, която няма да му попречи да продължи да води своето шоу по SiriusXM, тъй като само заради него продукцията на America's Got Talent ще бъде дислоцирана в Ню Йорк, не е обявено публично, но според репортер на Forbes сумата е от порядъка на $15 млн. Преместването на студиото на NBC в Голямата ябълка пък вероятно ще погълне още около $10 млн. Стърн обаче е категоричен, че се присъединява към Мандел и съпругата на Ози Озбърн не заради парите, а защото харесва шоуто и изпитва необходимост да съдийства.

Пословичен с нецензурния си език, провокативен тон и липса на всякакъв респект към събеседниците си, независимо дали се касае за порно звезда, прочут артист или политик, през всичките тези години Стърн е остро критикуван от редица организации и неколкократно уволняван от медиите, в които е работил, в това число несъществуващата вече радио станция на NBC – WNBC.

Голяма част от неговата автобиография – бестселъра "Интимни части", и нейната филмова адаптация – едноименният боксофис хит от 1997 г., са посветени именно на постоянната му конфронтация с мениджмънта на WNBC. Очаквано, присъединяването му към основните действащи лица в America's Got Talent предизвика шумни реакции, като мнозина се зарекоха да бойкотират шоуто, с което NBC се надява да вдигне рейтинга си (медията е най-малко гледаната от четирите топ национални телевизии в САЩ през последните години).

Според родителската организация Parents Television Council, това е "акт на отчаяние от страна на една потъваща ТВ мрежа" и с Хаурд Стърн America's Got Talent ще престане да е програма, подходяща за праймтайма, тъй като няма да е подходяща за целевата аудитория от семейства с деца.

Сподели.