Тъчдаун! Мадона прави шоуто на полувремето на Super Bowl XLVI догодина

Pinterest LinkedIn +

На 53-годишна възраст Кралицата на попа, Мадона (Madonna), ще осъществи първото Super Bowl Halftime Show в кариерата си, бе обявено официално на 4 декември 2011 г. със съвместно изявление на NFL и NBC след месеци на упорити спекулации в тази връзка.

Събитието е с дата 5 февруари 2012 г. и ще се проведе на Lucas Oil Stadium в Индианаполис. Горе-долу по това време би трябвало да излезе все още неозаглавеният дванадесети студиен албум на Мадона, явяващ се наследник на издадения през 2008 г. Hard Candy, който бе последван от най-доходоносното турне на изпълнителка в историята.

Записите на проекта стартираха през юли, а най-скорошната новина във връзка с него дойде от M.I.A., която съобщи чрез своя Twitter, че заедно с Nicki Minaj и Мадона, записва в студио в Ню Йорк.

През 2011 г. шоуто на полувремето на Super Bowl бе реализирано от Black Eyed Peas, които също току-що бяха изкарали нов албум – подкрепеният с последната концертна серия на хип-хоп групата в обозримо бъдеще - The Beginning.

През изминалите седем години, от паметния съвместен пърформанс на Джанет Джексън и Джъстин Тимбърлейк, от който произлезе понятието wardrobe malfunction (неизправност в гардероба), до шоуто на Black Eyed Peas, на полувремето на Super Bowl, чието телевизионно отразяване традиционно е най-гледаното предаване в САЩ, се изявиха Пол Макартни, Prince, The Rolling Stones, Tom Petty & the Heartbreakers, Bruce Springsteen and the E Street Band и The Who. Или иначе казано – само артисти, зачислявани към класическата рок сцена.

По непотвърдена информация, Мадона ще осъществи своя сет в сътрудничество с творческия екип на Cirque du Soleil, мултимедийни артисти от Moment Factory и хореографа Джейми Кинг.

Покойният Майкъл Джексън бе първият артист със самостоятелен пърформанс на полувремето на Super Bowl през 1993 година.

Сподели.