Интервю със "Slayer"

Pinterest LinkedIn +

Интервюто с единствените и неповторими "Slayer", взето от Васко Катинчаров

:. Как се чувствате с име на албум "Господ ни мрази всички" след събитията на 11-ти септември? Не ви ли струва твърде пророческо погледнато сега?

Май се оказахме прави. Особено, доста особено се чувстваме. В деня, в който беше издаден албумът имахме сесия за даване на автографи в един голям музикален магазин. Прибрахме се през нощта и на следващия ден разбрахме за станалото. Включих си телевизора и онемях.

:. Докато "Diabolous in Muzika" звучеше по-бавно и експериментално, последният ви албум е вид завръщане към агресията от първите ви албуми. Имате ли представа как ще звучи следващия ви албум?

Не можеме да кажеме докато нещото не е готово.

:. Защо се получава така, че по-твърдите групи като вас и "Venom" са оказали по-голямо влияние върху младите групи от банди като "Iron Maiden"?

"Iron Maiden" също са фактор, но говорим за различни поколения. Когато ги гледам сега, все едно гледам карикатурите от "Spinal Tap". Te могат единствено да ме вдъхновят да не бъда като тях. Това е въпрос на основа, която сме изграждали още от началото. Вземете за пример Slayer през 90-та година. Работихме усилено, за да изградим това, което сме. Развивахме се, запазихме феновете си. Всеки, който някога си е падал по Slayer и днес малко или много е част от това.

:. Вие сте толкова романтична група! Ще запишете ли някога любовна песен?

Вече сме го направили.

:. Коя е тя?

"Necrophilia", "213" е също любовна песен, "Sex Murder Art" - тя е крайно любовна. Сериозна песен!

:. Къде смятате, че ще бъдете след 25 години?

О, мамка му! Ще се излежавам до басейна си. След 25 години?! Ще сме поостарели.

:. Кой е перфектният барабанист за Slayer?

Трудно е да се каже. Дейв Ломбардо може би, защото е оригиналният ни барабанист, сега е с нас и свири по-добре откакто напусна последния път. Което е ирония на съдбата, но е така.

:. Мислили ли сте някога за соло албум?

Някога какво?

:. За соло албуми говорим.

Не сме, но се носят слухове за това. Нямаме време за това. След всяко турне се прибираме вкъщи и си вземаме почивка по два-три месеца. Единственото нещо, което искам в тези периоди е да бъда "Господин Никой". Опитвам се да остана незабелязан.

:. Какво мислите за съвременната ню метъл сцена?

Каква сцена? Какви групи?

:. За ню метъл сцената!

Каква сцена?! Това е отговорът на въпроса. За какъв ню метъл става въпрос въобще? Ню метъл е да имаш група от три години. Наричат го ню метъл, но ... аз не го смятам за част от метъл сцената. Това са групи, които се опитват да смесват и да създават нови неща. И успяват в по-малка или по-голама степен, но не са достатъчни една или две добри песни. Тези хора имат нужда от цял як албум. Това е нещото, което харесвам у нас - че успяваме да направим цял добър албум. Харесваме си всяка отделна песен. Не мога да разбера групите, които изтласкват една или две песни. Всичко останало е половинчато и мисля, че имат нужда да се съсредоточат върху правенето на албуми. Вместо това, те правят песни само за радиото. Ние никога не сме подхождали така. Правим песните основно за нас. Така ние ги харесваме и феновете ги харесват.

:. През 93-та вие записахте песента "Disorder" на "Exploited" заедно с Ice T. Мислите ли, че можете да работите с рап музиканти отново?

Аз и тогава не исках. Спомням си, че нашия мениджър подаде идеята за песен с Ice T, като ни убеждаваше, че това ще е добре за нас. Аз не исках никой друг за този запис. Не исках метъл група да се замесва с хип хоп група, имам предвид ... кой свири, кой симулира ... А все пак Ice T пее в "Body Count", а те са по-близо до Slayer. Нашата песен и без това е различна от всички останали в саундтрака. Тя не звучи толкова рап.

:. Коя е най-плашещата ситуация, в която сте попадали?

Всеки самолетен полет. Имахме заплаха за бомбен атентат в Белфаст, направо на улицата. Беше някакъв обир. Страхуваме се от такива неща. Когато пътувахме със самолет за Ню Йорк също имаше нещо подобно. Самолетът правеше ето така ... и нас нас ни беше страх, нали ме разбирате, но това не е чак толкова плашещо. Ако една сграда избухне, тогава е друго нещо. Хей, гледай, тази сграда избухна!

:. Кери, вярно ли е, че Макс Кавалера ти е предложил да се присъединиш към "Soulfly"?

Незнам откъде е тръгнал този слух. Не съм го чувал това. Започнаха да ме питат за това преди години. Може би съм бил пиян и съм казал нещо.

:. Във "Undisputed Attitude" направихте кавър версии на любимите си пънк и хардкор групи. От една страна беше голямо удоволствие да чуеш тези интерпретации, но от друга, не беше ли това пазарен провал?

Това не беше направено с пазарни цели. Не беше предназначено да се продава масово. Аз обичам този албум. Да, това е страхотен албум.

:. А мислите ли да направите подобен албум, но с метъл кавъри?

Това, закоето говорим обединява и двете. Ако запишем и метъл песни по същия начин, просто няма да се получи. Опитвахме и други неща, но се отказахме и фокусирахме вниманието си върху пънк и хардкор парчета. Другите парчета не се връзваха с концепцията на този албум. А и целта ни не е да годим бизнеса. Да направим това, което искаме е готиното в цялата работа.

:. Кери нарича "Metallica" мъжете в черно. Какво мислите за тях?

А, няма да говорим за филма значи, защото това е готин филм. Ама те вече не са в черно. Носят бели раенца.


"интервюто е предоставено от предаването Фрактура"
Сподели.