Интервю с “Ancient”

Pinterest LinkedIn +

Преди броени дни блек метъл боговете “Ancient” унищожиха зала “Христо Ботев”. Верни на традицията, телевизия ММ (и по-точно отговорният за “тежката” музика екип на предаването “Фрактура”) бяха на мястото на събитието за да вземат ексклузивно интервю от норвежците, което пък, утвърждавайки една друга традиция, беше предоставено на www.avtora.com, още преди да бъде официално излъчено по ММ...

Здравейте, ние сме ANCIENT и вие сте с Телевизия ММ...

:. Би ли представил сегашния състав на ANCIENT?

Това е нашият басист DHILORZ, GROM е барабанист, втори китарист е ALISTER, DEADLY KRISTIN - вокали. И аз съм APHAZEL - китара и вокал.

:. Кажи ми нещо повече за вашият предстоящ албум? Кога евентуално можем да го очакваме?

Работим върху новите песни в момента и към края на Ноември албумът ще е готов. Мисля, че около Февруари - Март догодина може да го очаквате.

:. Каква ще бъде неговата музикална насоченост?

Новият албум ще е по-различен. Ще е по-динамичен и агресивен и отново ще бъде блек метъл, но не чист блек метъл. Ние се движим в конкретна посока, но този път нещата ще звучат по-динамично, по-мощно и интензивно от обикновено.
Ще направим саунда по-модерен, защото усещаме, че трябва да се развиваме и албумът трябва да звучи актуално за времето си.
Ще звучи модерно, но не толкова нетипично за ANCIENT.

:. Каква ще бъде разликата между предишният ви албум "PROXIMA CENTAURI" и предстоящият албум?

Както вече казах ще е по-динамичен. Ще има повече насечени елементи. Ще направим албума по-мощен и агресивен спрямо предишния.
След "PROXIMA CENTAURI" нещата е нормално да еволюират, но ще има много повече атмосфера и динамика. Бавните пасажи ще се редуват с по-бързи, като определено този албум ще е по-бърз от предишния. Смятам, че това е крачка напред за групата.

:. Ще запишете ли с ANCIENT концертен албум?

Обмисляме такава възможност, даже тази вечер ще запишем концерта ни в София на видео. В близко бъдеще е възможно да издадем DVD, в което да има такива концертни кадри и клипове за феновете. До една или две години смятаме да издадем концертен албум, но това зависи и от лейбъла ни.

:. Какво очаквате от концерта тази вечер?

Очакваме с нетърпение да свирим тази вечер, защото видяхме толкова много ентусиазирани хора. Със сигурност ще стане едно добро шоу, защото два дни си почивахме и сега имаме много енергия за изразходване тази вечер.

:. Какво успяхте и какво не успяхте да постигнете през годините с ANCIENT?

Какво не успяхме ли... ами обичаме да сме на турне и да свирим навсякъде. Е, не сме ходили на много места, но бихме свирили в Бразилия, Япония, Азия - там бих искал да отидем и е въпрос на време това да се случи. И бавно, стъпка по стъпка ние ще отидем ...

:. А какво знаете за България?

Ами, че храната е много добра и хората са много приятни. За пръв път сме тук, но вече мислим как да се върнем отново. Не познаваме Източна Европа, но тук много ни харесва.

:. Подозрителни ли сте към новите места, на които ходите?

Ами да, подозрителни сме. Има нещо такова.

:. Какво според вас е бъдещето на блек метъла?

За да съм честен, преди около две години смятах, че той умира, защото не излизаше нищо ново и оригинално. Тази година нещата се промениха, защото се появиха много сериозни албуми. Албумът на DIMMU BORGIR ми харесва, новият DARKTHRONE е добър. Мисля, че блек метъла в момента набира сили.

:. Какво мислите за комерсиалните блек метъл групи като DIMMU BORGIR и CRADLE OF FILTH?

За мен най-важна е музиката. Ако ми хареса - ОК, ако не - не ме интересува. Дали е комерсиално или не, кой го интересува. Дори и някой да е продал един милион албума, ако не ми харесва, не се интересувам от него.
Мисля, че е въпрос за това кой каква музика обича да прави. Ако тези групи харесват това, което правят, едва ли има значение колко продават. Често феновете критикуват групи като CRADLE OF FILTH, които станаха много големи и ги обвиняват, че са станали комерсиални. Аз не съм съгласна с тях, защото някои от тях го казват от завист, че не могат да стигнат дотам. Вярвам, че всеки може да стигне докъде иска. И след като може да го направи, всичко е ОК.
Едно нещо много уважавам в тези групи - техният професионализъм. Те са на ниво, което са си заслужили, борейки се години наред. Никой не може да стигне дотам без да е положил усилия. Затова уважавам тези групи.

:. Кой е най-отвратителният слух, който сте чували за себе си?

Най-гадният слух ли? По принцип не се интересувам от слуховете за себе си, но веднъж един приятел дойде да свири с нас от неговата група започнаха да разправят навсякъде, че той бил гей. А той определено не беше. Тези слухове винаги ги разправят хора, които водят скучен и безинтересен живот. Тези хора според мен са загубеняци. Даже не могат да разберат, че така злепоставят себе си.
Мога да кажа, че хората, които говорят глупости за някого си мислят, че го познават. Но това не е така. Често се чуват разни коментари и глупости за групата, но това са измислици на хора, които не ни познават. Те са ни виждали само на снимка и говорят неща, които са далече от действителността.

:. Кои са любимите ви кавъри, които обичате да свирите?

Всички от групата сме фенове на метъла от 80-те. Направихме кавър на "Powerslave" на IRON MAIDEN. Това е яко за нас, пък и феновете се кефят на IRON MAIDEN. И това е един от любимите ни кавъри. Кефим се основно на музиката от 70-те и 80-те години. KING DIAMOND и MERCYFUL FATE също са ни много любими.


интервюто е предоставено от предаването Фрактура
Сподели.