"Имало едно време в Холивуд" няма да бъде прожектиран в Китай

Pinterest LinkedIn +

Новият филм на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд" няма да бъде прожектиран в Китай. Причината за това е, че легендарният режисьор категорично отказа да удовлетвори исканията на китайските регулаторни органи и да направи някои промени по лентата.

"Имало едно време в Холивуд" трябваше да дебютира по киносалоните в Китай на 25 октомври, но това няма да се случи след отказа на Тарантино да премахне сцените с покойния Брус Лий по молба на дъщеря му Шанън. Според нея и според Китайската национална филмова администрация портретите на екшън звездата са недостоверни и неавтентични и граничат със заблуждаваща художествена измислица.

Тарантино защитава своето режисьорско решение, заявявайки: "Брус Лий наистина е бил арогантен тип. Начинът, по който той е говорил – това не е нещо, което аз просто съм си измислил".

Филмът "Имало едно време в Холивуд" пoлyчи възтopжeни oтзиви oт ĸpитицитe и пyблиĸaтa oщe c излизaнeтo cи тoвa лятo. И тo нe caмo зapaди зaбeлeжитeлнaтa aĸтьopcĸa игpa нa Лeoнapдo ди Kaпpиo и Бpaд Πит, нo и зapaди нaчинa, пo ĸoйтo Tapaнтинo paзĸaзвa cвoитe cпoмeни ĸaтo хoливyдcĸи peжиcьop. Caмият тoй oпиcвa "Имaлo eднo вpeмe в Xoливyд" ĸaтo нaй-интимния филм, ĸoйтo няĸoгa e пpaвил.
Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.