Куентин Тарантино потвърди, че филмът му за Стар Трек ще бъде 17+

Pinterest LinkedIn +

Куентин Тарантино потвърди, че неговият филм за Стар Трек ще бъде с R-рейтинг (17+) и ще съдържа много ругатни.

Мнозина бяха изненадани, когато беше обявено, че легендарният режисьор работи по нов филм за емблематичния научнофантастичен франчайз, който обикновено се харесва на по-широка аудитория. Тарантино е един от най-популярните режисьори в днешно време, но неговите филми често съдържат кръв, насилие, колоритен език и други отличителни белези, които на пръв поглед изглеждат необичайни за Стар Трек.

Все пак много фенове смятат, че именно Тарантино може да донесе онези неподражаеми емоции, от които се нуждае поредицата. Сценарият е поверен на сценариста на хитовата лента "Завръщането" ("Revenant"), която донесе дългоочаквания "Оскар" на Леонардо ди Каприо – Марк Смит. Той работи по сценария още от декември 2017 г.

Стар Трек е фантастична вселена, създадена от Джин Родънбъри през 60-те години. От нея са вдъхновени шест телевизионни сериала, единадесет пълнометражни филма, стотици романи и десетки видеоигри. Замислен първоначално като телевизионен сериал през 1966 г., до момента франчайзът е развит е до няколко сериала, една анимационна поредица и 13 пълнометражни филма. Последният от тях, "Стар Трек: Отвъд" ("Star Trek Beyond"), беше режисиран от Джъстин Лин и излезе по кината през 2016 г. Това беше 13-ият филм във вселената на Стар Трек, който беше пряко продължение на "Стар Трек" от 2009 г. и "Пропадане в мрака" от 2013 г. 

Очакваме подробности за версията на Куентин Тарантино. Нямаме търпение да я видим!
Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.