Игрален сериен уеб филм по Halo 4 тръгва наесен

Pinterest LinkedIn +

Игрален сериен филм по хитовата sci-fi гейм поредица Halo ще бъде излъчен премиерно в уеб тази есен, непосредствено преди рилийза на Halo 4 – едно от най-горещо очакваните заглавия на 2012 г. според Nielsen.

Озаглавен Halo 4: Forward Unto Dawn, филмът ще може да бъде гледан в Machinima и Halo Waypoint (микросайта към Xbox.com, предназначен за феновете на Halo) и е най-скъпата игрална продукция, в която Microsoft някога е инвестирала. По-скъпа дори от късометражните филми и рекламни видеоклипове, създадени от Нийл Бломкамп (District 9) и Рупърт Сандърс (Snow White and the Huntsman), с които бяха промотирани предишните игри от FPS сериите.

Forward Unto Dawn ще бъде разделен на пет епизода от по 15 минути, които ще бъдат излъчени в пет поредни седмици. Главни действащи лица във филма ще са Master Chief и младият UNSC кадет, който в последствие става лидер на борда на UNSC Infinity.

Представянето на този нов персонаж и сюжетът на Forward Unto Dawn са в пряка връзка със събитията, в които играчите ще станат преки участници след излизането на Halo 4 за Xbox 360. Повече подробности за филма предстои да бъдат разкрити по време на Comic-Com през юли.

Въпреки че рекордът за най-доходоносен дебют на Halo 3 от 2007 г. бе разбит миналата зима след рилийза на Modern Warfare 3, Halo остава един от най-успешните ентъртейнмънт франчайзи на всички времена с приходи от над $2 млрд. и повече от 40 млн. продадени копия в цял свят.

Сподели.