Игра? Реалност? Трансформирай света около себе си с Microsoft HoloLens

Pinterest LinkedIn +

Представи си компютър, който няма монитор, отделящ те с физическа, непробиваема преграда от света около теб. Представи си компютър, който отговаря на всеки твой жест и материализира всяка твоя фантазия, идея и дори геймплея на любимата ти игра пред очите ти така, както виждаш отраженията на слънцето и отблясъците на LED осветлението върху повърхностите, чийто прах избърсваш ежедневно. Представи си как общуваш с любимите си хора, които няма да можеш да прегърнеш до следващото презокеанско пътешествие, виждайки ги на милиметри от лицето си, по-живо отколкото в сънищата и спомените си и със сигурност много по-осезаемо, отколкото са в прозореца на Skype на компютъра или смартфона ти. Представи си как построяваш замък, стадион или компютър с елементите на Minecraft на килима в гостната и как превръщаш рисунката на детето си - космически кораб, доставящ провизии на МКС - в триизмерен обект, чиято орбита ще може да бъде контролирана от малкия художник, роден научен да го пилот. Това

Представи си компютър, който няма монитор, отделящ те с физическа, непробиваема преграда от света около теб. Представи си компютър, който отговаря на всеки твой жест и материализира всяка твоя фантазия, идея и дори геймплея на любимата ти игра пред очите ти така, както виждаш отраженията на слънцето и отблясъците на LED осветлението върху повърхностите, чийто прах избърсваш ежедневно.

Представи си как общуваш с любимите си хора, които няма да можеш да прегърнеш до следващото презокеанско пътешествие, виждайки ги на милиметри от лицето си, по-живо отколкото в сънищата и спомените си и със сигурност много по-осезаемо, отколкото са в прозореца на Skype на компютъра или смартфона ти.

Представи си как построяваш замък, стадион или компютър с елементите на Minecraft на килима в гостната и как превръщаш рисунката на детето си - космически кораб, доставящ провизии на МКС - в триизмерен обект, чиято орбита ще може да бъде контролирана от малкия художник, роден научен да го пилот.

Това е новият свят, който ще се разкрие пред всички нас с дебюта на Microsoft HoloLens - уникална нова холограмна технология, която вече не е само проект или фентъзи сюжет, а реалност, случваща се тук и сега!


Сподели.