Топ 5 Minecraft суперпроекта с червен камък

Pinterest LinkedIn +

"Първо се луташ насам-натам и пробваш разни неща. После си мислиш: "Ще построя най-голямата сграда, правена някога!". Минава много време, докато се занимаваш с това, и изведнъж разбираш, че и останалите са се занимавали със същото. Minecraft дава на хората възможност да си измислят разни неща, използвайки въображението си. А докато ги създават, се чувстват част от света, някак си им изглежда реалистично." Така създателят на една от най-феноменалните видеоигри на първите 15 години от XXI век - Маркус Notch Першон - обяснява успеха на Minecraft, за който говори красноречиво и това видео на Machinima, гледано близо 5 милиона пъти. Около 0.0000001% от 62-та милиона, които можете да откриете в YouTube към днешна дата. 62 000 000!

"Първо се луташ насам-натам и пробваш разни неща. После си мислиш: "Ще построя най-голямата сграда, правена някога!". Минава много време, докато се занимаваш с това, и изведнъж разбираш, че и останалите са се занимавали със същото. Minecraft дава на хората възможност да си измислят разни неща, използвайки въображението си. А докато ги създават, се чувстват част от света, някак си им изглежда реалистично."

Така създателят на една от най-феноменалните видеоигри на първите 15 години от XXI век - Маркус Notch Першон - обяснява успеха на Minecraft, за който говори красноречиво и това видео на Machinima, гледано близо 5 милиона пъти. Около 0.0000001% от 62-та милиона, които можете да откриете в YouTube към днешна дата. 62 000 000!

И още няколко реда из Minecraft: Beginner's Handbook (издавана у нас под заглавието Minecraft: Наръчник за начинаещи от Егмонт), този път тясно свързани с червения камък - полезното изкопаемо, използвано за създаването на тези пет проекта, включени във видеото:

"Златото, червеният камък, смарагдите и диамантите са по-ценни руди и е цяло щастие, когато ги намериш. За да стане това, обаче, трябва да проникнеш доста надълбоко под земята, на много ниско равнище. Трябва поне желязна кирка, за да добиеш такива елементи. Препоръчвам ти да си набавиш и оръжия, и броня, за да се справиш с мобовете, които ще срещнеш дълбоко под земята", съветва Капитан Спаркълс. А ето какво гласи описанието на Червенокаменната руда:

"Среща се на равнища от y=1 до y=15, и то в по-големи количества от златото там, така че е по-лесно да я намериш. Като го изкопаеш, червеният камък ти дава червен прах, използван за създаването на механизми."


Сподели.