Microsoft HoloLens - Transform your world with holograms

Pinterest LinkedIn +


Ерата на холограмите настъпва!
"Когато промениш начина, по който гледаш на света, можеш да промениш света, който виждаш", гласи рекламното послание на Microsoft HoloLens - първата по рода си потребителска холограмна платформа, която ще въведе този нов вид изкуствено създадена реалност в дома ни, превръщайки я в неизменна част от всеки вид човешка дейност.

Microsoft HoloLens е Windows OS-базирана компютърна технология за напълно реалистично сливане на действителността с холограмни проекции, възпроизвеждани с висока резолюция, така че човешкото око и съзнание практически да бъдат неспособни да отличат същинската от добавената реалност.

Благодарение на HoloLens, учените от лабораторията Jet Propulsion към NASA скоро ще могат да започнат да изследват Марс посредством холограми на Mars Rover, която не само ще направи възможен проучвателния процес на тази планета от разстояние (учените дори няма да трябва да напускат лабораторията), но ще го ускори многократно.

Пак чрез HoloLens ще можем мигновено да визуализираме картините, които възникват във въображението ни, и да го споделим с останалите, независимо дали се намират в съседната стая или на другия край на света.

Microsoft HoloLens интелигентно ще асимилира и обработи топографията на помещението, в което се намирате, картографирайки го по такъв начин, че холограмите и реалните предмети, намиращи се около вас, да си взаимодействат по възможно най-естествения начин. Изпълнете материалния, физически свят около себе си със свръхреалистични проекции, превръщайки околната среда в платно за вашите идеи и игри.

Сподели.