"Игра на тронове" – най-добрият драматичен сериал на наградите "Еми"

Pinterest LinkedIn +

Големият победител в 70-тото юбилейно издание на американските награди за телевизионни продукции "Еми" е "Игра на тронове". Сериалът на HBO спечели в престижната категория най-добър драматичен сериал, с която наградите за поредицата в тази церемония са общо девет. "Игра на тронове" печели тази категория за трети път, а HBO взе общо 23 отличия в различни категории за него, за "Западен свят", "Бари", "Шоуто на Джон Оливър" и други продукции.

Танди Нютън, която спечели в категорията най-добра поддържаща актриса за ролята си в "Западен свят", бе много емоционална в речта си, а за вълнението ù допринесе и това, че получава тази награда именно на 18-тия рожден ден на дъщеря си.

Питър Динклидж бе отличен за трети път за ролята си на Тирион Ланистър, а благодаростта му към екранния му партньор Николай Костер-Валдау като към "моят брат от друга майка" породи съмнения у феновете на "Игра на тронове" дали това не издава роднинска връзка в сюжета, която ще се разкрие във финалния сезон на най-добрия драматичен сериал за 2018-та година.

Джон Оливър, който продължава да е един от най-добре платените водещи на публицистично-сатирични предавания в света, благодари на целия екип на HBO за подкрепата при избора на теми, както и на съпругата си, която е основната му опора в работата и в живота.

40-годишният комик Хейдър също си тръгна със статуетка за главната роля в "Бари", споделяйки, че не е вярвал, че това може да му се случи. Той бе номиниран за този сериал и в категориите за режисура и сценарий.

Хенри Уинклър, който спечели в категорията за най-добра поддържаща мъжка роля за участието си в "Бари", заяви от сцената, че ако някой от присъстващите някога има възможност да работи с Бил Хейдър и останалите от екипа, не трябва д се замисля и за миг.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.