IBM, Activision срещу забраната за продажба на Xbox 360 в САЩ

Pinterest LinkedIn +

Още две големи компании заеха позиция в правния конфликт между Motorola и Microsoft, заемайки позицията на компанията, производител на най-продаваната домашна конзола в САЩ и Европа през 2011 г.

И IBM, и Activision внесоха своите категорични становища в Интернационалната търговска комисия (ITC), настоявайки, че спирането на продажбите на Xbox 360 в САЩ би било в разрез с публичните интереси и довело до сериозни загуби и за двете компании.

От IBM изтъкват, че биха били пряко засегнати на комерсиално ниво, тъй като разработват и произвеждат компоненти, използвани в системата на Microsoft, както и че Motorola на практика не произвеждат продукт, с който Xbox 360 пряко да се конкурира на пазара.

Според компанията, която е производител и на процесорите, предпочетени от Nintendo за Wii U, потенциалната забрана за продажба на Xbox 360 в САЩ противоречи на обществения интерес, позволявайки на Motorola да извлича дивиденти от отказа си да преговаря с Microsoft в името на намирането на най-добро решение за всички страни.

Сходни са съображенията, изтъкнати от Activision, които посочват, че са инвестирали и продължават да инвестират сериозни капитали в производството на видео игри и аксесоари, адаптирани специално за тази конзола. Сред останалите технологични гиганти, които вече дадоха подкрепата си на Microsoft, обвинени от Motorola в нарушаването на техни патенти при производството на Xbox 360, са Cisco, Intel, AT&T, HP и Nokia.

Сподели.