Официално: Activision издава Angry Birds за конзолите

Pinterest LinkedIn +

Същинският анонс на Angry Birds HD предстои да бъде направен през втората половина на юни, но Activision потвърдиха, че ще издадат за конзолите HD версия на световния феномен в casual гейминга Angry Birds.

Новината изтече неофициално още по време на Electronic Entertainment Expo по-рано тази седмица, когато между рекламите на Call of Duty и The Amazing Spiderman на гигантските монитори на щанда на Activision бе забелязан кратък видео спот, илюстриращ взривяването на логото на компанията, собственик на най-комерсиалния франчайз в историята, Call Of Duty, от малко червено птиче.

"Ще имаме новини за вас след около две седмици. Почакайте докато видите Angry Birds за конзолите в high-definition", отговориха на спекулациите от Activision, а в последствие достоверността им бе потвърдена окончателно чрез съобщение в блога One of Swords.

Междувременно производителят на Angry Birds – финландското студио Rovio, обявих, че в 76-тия ден от премиерата й, Angry Birds Space е преминала границата от 100 млн. сваляния. Оригиналната игра пък вече е изтеглена над 1 млрд. пъти за всички платформи, за които е налична към момента, начело с iOS и Android мобилните устройства.

Сподели.