Wii U Line-up: Mass Effect 3, Batman: Arkham City, Pikmin 3, Super Mario Bros. U (Трейлъри)

Pinterest LinkedIn +

Mass Effect 3 е първата игра от популярната sci-fi ролева поредица на BioWare, която ще се сдобие с порт за конзола на Nintendo и в частност за наследника на Wii – Wii U, стана ясно по време на пресконференцията на японците на Electronic Entertainment Expo 2012.

Освен ME3, която излезе за останалите домашни конзоли от седмо поколение през март, продавайки над 1.5 млн. копия за тях през първия си месец на пазара, за Wii U ще бъдат издадени още Batman: Arkham City, Tekken Tag Tournament 2 и Trine 2, както и Darksiders 2, Alien: Colonial Marines, Ninja Gaiden 3: Razor's Edge и Tank! Tank! Tank!

В анонса на Warner Bros. във връзка с Wii U версията на Batman: AC - Armored Edition, се посочва, че тя ще се отличава с ексклузивни допълнителни функции като например т. нар. VAT Mode за акумулиране на енергия за осъществяването на специални атаки и разширен геймплей.

Специално за новата конзола на Nintendo ще излязат следните заглавия, обявени по време на тазгодишното E3 - Pikmin 3, New Super Mario Bros. U, Scribblenauts Unlimited, Lego City Undercover и Nintendo Land, Wii Fit U и др.

Сред най-очакваните анонси бе този на Pikmin 3, придружен с първи геймлей трейлър. Играта ще представи на феновете на поредицата нов пикмин - Rock Pikmin, и ще може да бъде играна изключително с GamePad контролера на конзолата, но също така с комбинация от Wii Motion Plus и Nunchuck.

Геймплеят на NSMBU също ще може да бъде трансфериран към Wii U GamePad, а Miiverse ще позволи на играчите да обменят помежду си информация за геймплея. Що се отнася до Scribblenauts Unlimited, това ще е първата игра от сериите с мултиплеър сегмент, а обширната сингълплеър кампания ще има по-големи нива и повече приключения, свързани с вълшебната книга на Макс.

С акцент върху възможностите за комуникация, интегрирани в Miiverse, бе представена и Nintendo Land – компилация от 12 заглавия, в това число мултиплеър игрите The Legend of Zelda: Battle Quest, Luigi's Ghost Mansion и Animal Crossing: Sweet Days, и соловите Donkey Kong Crash Course и Takamaru's Ninja Castle.


Сподели.