И турнирът "Ролан Гарос" се отлага заради коронавируса

Pinterest LinkedIn +

След като стана ясно, че Европейското първенство по футбол се отлага от 2020 година за 2021 година, и друго голямо спортно състезание стана жертва на коронавируса Covid-19, върлуващ из цял свят. Откритото първенство на Франция по тенис "Ролан Гарос" също се отлага.

Един от четирите най-големи и престижни турнири за годината няма да се проведе от 24 май до 7 юни, както беше планирано, а от 20 септември до 4 октомври 2020 година.

В момента всички професионални турнири по тенис са отложени най-рано до 20 април. От календара за тази година отпаднаха големите турнири в Маями, Хюстън, Маракеш, Монте Карло, Барселона и Будапеща, Индиън Уелс.

Обикновено Откритото първенство на Франция е вторият турнир от Големия шлем след "Australian Open" и с него завършва сезонът на клей за тенисистите. Сега то ще бъде последният голям турнир за годината.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.