Четири от най-страхотните дестинации за тенис туризъм

Pinterest LinkedIn +

Преди време думите тенис и туризъм вероятно биха звучали леко странно и дори нетипично, но към днешна дата тенис тирузма и съвсем актуална и интригуваща възможност за всеки, който е почитател на пътуванията и този конкретен спорт. Затова днес ще се спрем на 4 наистина страхотни дестинации за тенис туризъм, които ще ви гарантират порция тенис от най-високо качество, гарнирана с автенична атмосфера и забележителности.

1. Синсинати Мастърс (Синсинати, САЩ)

Тематичния турнир Сисинати Мастърс е турнир на твърда настилка, който по традиция се провежда всяка година през месец Август, като през 2017-та именно тук Григор Димитров успя да спечели първата си титла от сериите масртърс. С рекорден брой титли в този турнир пък е легендата Роджър Федерер със 7. Това е и тенис турнира с най-голяма продължителност в САЩ от турнирите провеждащи се в един и същи град.

От друга страна в Синсинати има достатъчно качествени хотели, някои от които са в близост до галерията за модерни изкуства на града. А от гледна точка на кулинарните предложения, освен на традиционния фаст фуд, тук можете да се насладите и на различни видове храна, включително и традиционни френски ястия.

2. Ю Ес Оупън (Ню Йорк, САЩ)

Ю Ес Оупън е турнир, който едва ли се нуждае от представяне, като това е четвъртия и последен турнир от серията голям шлем за всяка календарна година. Именитата надпревара започва своето съществуване през далечната 1881-ва година, като от тогава насам редица тенисисти са печелили турнира, някои от които по няколко пъти. Един от рекордьорите и все още активно състезаващ се играч е Роджър Федерер с 5 титли, като според предварителните тенис залагания за победител на Ю Ес Оупън 2021, маестрото е с кофициент от 9.00 за краен успех.

Освен това, местата за наставяне в района не са едно или две, като хотелите в Queens може и да не са от най-бляскавите, но там може да намерите страхотна храна. Опциите ви за хапване в непосредствена близост до корта пък са доста на брой, като естествено преобладават телешките стекове и пилешките бургери.

3. Чайна Оупън (Пекин, Китай)

Едноименния АТП турнир в китайската столица обикновено се провежда в началото на месец Октомври всяка година. Чайна Оупън се провежда в China National Tennis Center намиращ се в бившето олимпийско селище построено за олимпийските игри в Пекин през 2008-ма година. Последния победител в турнира е австриеца Доминик Тийм, който триумфира през 2019-та след победа над Стефанос Циципас.

Относно местата за отсядане, в околността има хотели, които са само на малко повече от километър пешеходно разстояние, които предлагат добри условия за отсядане. А за хапване задължително трябва да се пробва местния Dadong Roast Duck за едно автентично изживяване.

4. Купата Кремлин (Москва, Русия)

Макар и далеч от престижа и популярността на другите турнири в тази класация, Купата Кремлин предлага много интересно предложение за тенис туризъм в една от най-бляскавите столици в света. По традиция този турнир се провежда всяка есен, като през 2019-та победител бе руснака Андрей Рубльов.

От гледна точка на хотели, тук има изобилие от такива, като определено ще намерите нещо по вашия вкус и бюджет. Опции за вкусно хапване също не липсват, като естествено би било логично да се пробва традиционната руска кухня.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.