23 Април 2019, 16:59

И Лондон затяга правилата за старите автомобили в центъра

Pinterest LinkedIn +

Лондон вече също е сред големите градове, които въвеждат по-строги правила за движението на стари автомобили в центъра си. Засега ограничението се изразява в доста по-висока такса за влизане в центъра с автомобил, който не отговаря на лимита, съобщава "Ройтерс".

Таксата засяга всички автомобили, бусове и мотоциклети. За да не плащат такава такса, те трябва да отговарят минимум на стандарта Евро 4, ако са с бензинов двигател, или Евро 6, ако са с дизелов агрегат.

Таксата е 12,50 паунда, които се заплаща при влизане в центъра, заедно с редовната такса от 11,50 паунда за влизане в центъра, която съществува в Лондон от години. За разлика от таксата за влизане в центъра, тази за замърсяващите автомобили няма да е само от понеделник до петък.

Целта на градската управа е по този начин да намали трафика в центъра и това да помогне за подобряване на качеството на въздуха.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.