И Aerosmith планират нов албум и турне за 2011

Pinterest LinkedIn +

След като преди няколко дни китаристът на Rolling Stones, Кийт Ричардс, съобщи намеренията на групата да реализира нов албум и турне през 2011 г., аналогична новина идва и от устата на неговия колега от Aerosmith, Брад Уитфорд.

Китаристът на американската рок група, който в момента е на турне със страничния си проект Experience (Jimi) Hendrix, разкри увереността си, че Aerosmith ще запишат чисто нов албум през 2011 година, подкрепен от световно турне, въпреки ангажимента на фронтмена на групата - Стивън Тайлър, с шоуто American Idol между януари и май.

Тъй като десетият сезон на American Idol ще се снима в Лос Анджелис, записите на първия нов албум на Aerosmith след издадения през 2004 г. Honkin' on Bobo също ще се осъществят там.

Музикантите стартираха работата по нов албум през 2008 г. с прочутия продуцент Брендан О'Браян, но никаква част от записаните вече парчета няма да намери място в предстоящия проект, смята Уитфорд.

Той очаква също Aerosmith да бъдат поканени за специален гиг от продуцентите на American Idol, където Стивън Тайлър ще съдийства заедно с Дженифър Лопес и Ранди Джаксън. 

Сподели.