Художникът Теодор Ушев си изпусна нервите в спор с антиваксър

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестният български аниматор Теодор Ушев си изпусна нервите в онлайн спор с антиваксър. След като беше приет във Военно-медицинска академия заради Covid-19 в навечерието на Нова година и сподели това в социалните мрежи, той беше нападнат от стотици българи.

Голяма част от тях го обвиняват, че се ползва с привилегии на ВИП персона, тъй като първоначално е бил настанен в болницата в Кюстендил, но за да получи по-добро лечение, за него се е намерило място в елитната столична болница. Мнозина от българите не вярват, че ще могат да получат подобни висококачествени грижи, ако се нуждаят от тях.

Други пък го обвиниха, че изобщо е дошъл да се лекува в България, при положение че от години живее и работи в чужбина. Според някои от сънародниците ни по този начин той източва българската осигурителна система, за която едва ли има някакъв принос.

"Как така се случва, че от всичките ми, хиляди познати, някои от които и ваксиноскептици, само българи ме проклинат, желаят ми "да пукна", злорадстват, че съм бил ваксиниран, пък съм се заразил (за това как и защо, ще пиша щом се оправя), назидават, злорадстват, поучават?" - възкликна той отново в социалните мрежи.

Явно чашата на търпението му е преляла, когато под неговите постове са започнали да го нападат отявлени антиваксъри, особено след като в новогодишното си съобщение в Инстаграм призова последователите си да се ваксинират.

Както става ясно, той е заявявал позицията си и на други места в мрежата, а на стената на писателя Калин Терзийски се е развил и доста разгорещен спор с отявлен антиваксър на име Николай Димитров. Очевидно изпускайки нервите си, Ушев е написал грозно и заплашително съобщение на въпросния потребител, когото нарича "гнида" и "нещастник". Димитров, на свой ред, сподели точната реплика на аниматора, която коментира така: "
Тройно ваксаното лице и мега културтрегер Теодор Ушев ми е силно обиден за това че съм се усъмнил в ефективността на експерименталния компот, дето са му влели, и видно иска да ми бие шамари с крак. Ще трябва да науча хватки, че ако вземе и четвърти бустер да си бие може и да се разминем...".

Естествено, скандалът заля социалните мрежи и недопустимата заплаха в момента обикаля интернет пространството:

Теодор Ушев заплашва антиваксър в социалните мрежи

Впоследствие Ушев се постара да изтрие част от постовете си, свързани с ковид и ваксините, и в официалните профили на художника в момента най-актуални остават рисунките, които той продължава да създава в болничната стая.

Снимка: Stéphan Ballard

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.