От "Spotify" коментираха скандала с комика Джо Роган

Pinterest LinkedIn +

Даниел Ек, основател на стрийминг услугата "Spotify", говори за мерките, предприети за борба с дезинформацията относно COVID-19 след скандала с подкаст на комика Джо Роган. Изявлението на предприемача е публикувано на сайта на платформата.

По-конкретно там бяха публикувани правилата за обработка на информация за коронавируса. Освен това експертите планират да добавят съобщение с препоръка за съдържание към всеки подкаст епизод, който включва обсъждане на COVID-19.

Проблемът с Джо Рогън възникна, след като той проведе няколко интервюта с хора, които са скептично настроени към ваксините срещу COVID-19. Това разгневи някои музиканти и те пожелаха произведенията им да бъдат свалени от платформата, за да се разграничат от Роган и от твърденията, разпространявани в неговото предаване.

Сред тях например е рок музикантът Нийл Йънг, който премахна музиката си от платформата именно заради подкаста на Джо Роган. Според 76-годишния артист американският комик разпространява фалшива информация за ваксинации в своя подкаст. Изпълнителят беше възмутен от епизода, пуснат през декември 2021 г., в който антиваксиналният вирусолог Робърт Малоун изрази недоказани хипотези за „безполезността“ на ваксината COVID-19.

Също така принц Хари и Меган Маркъл, които са подписали договор с услугата за производство на подкасти, призоваха Spotify да се бори с фалшивите новини за коронавируса
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.