Хроники (Chronicle)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 86 мин. Режисьор: Джош Транк. Сценаристи: Макс Ландис, Джош Транк. С участието на: Дейн ДеХаан, Алекс Ръсел, Майкъл Джордан, Майкъл Кели, Ашли Хиншоу и др. Фантастика, драма.

За филма: 

"Хроники" е дебютен филм на младия американски режисьор Джош Транк. Преди да се насочи към киното, Транк е работил по епизоди от сериала The Kill Point. Едва ли има нужда да обясняваме какво е mockumentary, но все пак, за онези от вас, които не са попадали на термина – става дума представяне на фикция с изразните средства на документалното кино. Именно тази стилистика е избрал Транк и за първия си опит в пълнометражното кино - "Хроники". 

Сюжетът проследява как се променя животът на трима тийнейджъри, които придобиват свръхестествени способности, но са напълно лишени от позитивизма на повечето комикс герои. Главните роли са поверени на младите и, също като режисьора, познати предимно от различни сериали Дейн ДеХаан (True Blood), Алекс Ръсел (Wasted on the Young) и Майкъл Джордан (Friday Night Lights). 

Историята: 

При неясни обстоятелства трима тийнейджъри се сдобиват със свръхестествени способности. Вместо да се впуснат в клиширано спасяване на света обаче, момчетата използват уменията си за собствена изгода и забавление. Постепенно нещата излизат извън контрол и преминават границите на закона. 


Сподели.