"Хроники" и "Жената в черно" отприщиха тийн инвазия в американските кино салони в уикенда на Super Bowl

Pinterest LinkedIn +

Надминавайки над два пъти очакванията на своите дистрибутори, премиерните ленти "Хроники" (Chronicle) и "Жената в черно" (Woman in Black) генерираха $43 млн. общо от продадени билети за прожекциите им в петък, събота и неделя, капитализирайки липсата на интерес към американския футбол и Super Bowl в частност у известна част от младите американци под 25-годишна възраст.

Тази цифра съставлява близо една трета от цялата сума, постъпила в северноамериканския боксофис през изминалия уикенд, която пък надминава с малко над една трета постъпленията в него през миналогодишния уикенд на Super Bowl – най-популярното спортно събитие в САЩ, чиято телевизионна аудитория достигна 110 млн. души през 2011 г.

С продадени билети на стойност $22 млн., първото място в класацията на най-касовите филми отвъд океана бе присъдено на фантастичния трилър "Хроники" (Chronicle), разказващ историята на три момчета с телекинетични способности, чийто актьорски състав не се отличава с особено известни имена. Едновременно с американската си премиера, филмът, продуциран с капитал от $12 млн., излезе по кината в още 33 страни, включително в България, генерирайки още $13 млн. извън гореспоменатата сума.

Американският боксофис на "Жената в черно" (Woman in Black), чиято премиерна дата за България е 30 март 2012 г., се изчислява на $21 млн. Главната роля в хорър драмата на режисьора Джеймс Уоткинс изпълнява звездата от филмите за Хари Потър, Даниел Радклиф, а само за реклама американската компания CBS Films е похарчила $15 млн. Прогнозните приходи и на двата филма гравитираха около $10 млн., като първият е бил предпочетен от силния пол, а вторият – от нежния. И двете заглавия са привлекли предимно хора на възраст под 25 години – 61% за първия и 57% за втория.

Седмица, след като дебютира под No.1, в новото издание на боксофис класацията на Северна Америка трилърът The Grey с Лиъм Нийсън в ролята на пасажер на катастрофирал самолет, решен да оцелее сред снеговете на Аляска, заема трето място с $9.5 млн., а общи му приходи възлизат на $34.8 млн.

На четвърта позиция е поставена още една премиерна продукция - Big Miracle, чиято аудитория е била доминирана от тийнейджърки и млади жени. Сюжетът на филма е базиран на истинската история за спасяването на кит, а актьорският състав се оглавява от Дрю Баримор и Джон Красински (The Office). Продуциран с бюджет под $40 млн., Big Miracle е отговорил на очакванията на Universal Pictures за приходи от порядъка на $8 млн. в дебютния си уикенд, оказали се достатъчни за да изпревари в класацията бившия No1. - "Подземен свят: Пробуждане" (Underworld: Awakening).


Сподели.