Християна Лоизу и Силва Макамян представят вокална техника с терапевтичен ефект

Pinterest LinkedIn +

Вокалният педагог Силва Макамян и певицата Християна Лоизу представят майсторски клас, по време на който участниците ще усвоят тънкостите на вокалната техника "Аподжио". Занятията ще се проведат на 17-ти и 18-ти ноември в София, а всички присъстващи ще имат възможност да се научат как да увеличат своя диапазон или да овладеят пеенето на различни стилове с лекота.

"Аподжио" е малко позната вокална техника в България, но любопитното при нея е, че има и терапевтичен ефект. На основата на тази техника Силва Макамян притежава ключове, които, освен че ни учат как да пеем правилно в много различни стилове като опера, поп, мюзикъл, народна музика и други, имат и терапевтични способности – може да върне изгубен глас вследствие на грешно пеене или грешен говор, да излекува възли, без да се стигне до операция, да излекува астма, да предпази от рак в гърлото. Техниката е подходяща както за певци, така и за хора актьори, учители, водещи и всички, които искат да се научат да пеят и говорят правилно.

Силва Макамян има дългогодишен опит като вокален педагог, подготвяйки участници за различни формати като "X Factor", "Гласът на България" и "Евровизия". Сред популярните лица, с които работи, е победителката от "X Factor" Християна Лоизу, която изучава техниката "Аподжио" от 12-годишна, а днес, познавайки я достатъчно добре, също помага на млади таланти да се развиват. Според Силва Макамян при правилен подход всеки човек може да се научи да пее правилно, като най-важното е да пазим здравето на гласа си.
Сподели.