Хитовата Facebook игра Monster Galaxy се пренася на голям екран

Pinterest LinkedIn +

Една от най-популярните до преди няколко месеца игри във Facebook – анимационното RPG Monster Galaxy, чийто главни действащи лица са безброй симпатични чудовища, които могат да бъдат опитомявани и дресирани за битки помежду си, ще бъде превърната в пълнометражна кино продукция, с чиято разработка се е заела компанията Radar Pictures.

Въпреки че в последните месеци не малко производители на игри оповестиха намеренията си да пренесат своите най-популярни продукции на голям екран, в това число създателите на Angry Birds – Rovio Mobile, и на Talking Friends - Outfit7, Monster Galaxy е първото Facebook заглавие, което ще бъде адаптирано в пълнометражна анимационна кино продукция.

През септември Gaia Online издадоха безплатен iOS spin-off на играта, но оригиналната й Facebook версия е тази, която постигна забележителен успех, привличайки над 19 млн. месечни и над 15 млн. дневни потребители в най-силния си период – пролетта и началото на лятото на 2011 г.

В последствие популярността на Monster Galaxy започна да намалява, което е характерно за повечето Facebook игрални приложения. В момента приложението се експлоатира от 1.8 млн. души месечно и едва 200 000 дневно, което свидетелства, че Monster Galaxy е към края на своя жизнен цикъл.

Сравнявана с най-комерсиалното заглавие на Nintendo – Pokemon, продукцията на Gaia Online изглежда ще следва пътя на развитие на японските серии, чието начело бе поставено с две Game Boy игри, преди да се превърне в гигантски франчайз, включващ анимационни поредици, 14 пълнометражни адаптации и всевъзможни лицензирани продукти, разпространени по целия свят.

Сподели.