PixelJunk Monsters налазиха Facebook

Pinterest LinkedIn +

Уеб-базираната версия на популярния PS3/PSP tower defense PixelJunk Monsters на японското студио Q-Games вече е достъпна за потребителите на Facebook под заглавието PixelJunk Monsters Online.

Феновете на играта, които предпочетат Facebook версията й пред някое от хитовите заглавия на Zynga, например, ще открият редица козметични и геймплейни разлики с оригиналната игра, в това число новият художествен стил и промяната на мащабите – по-закръглен и омекотен, всеки елемент е по-голям, докато картите са по-малки, а пълчищата от чудовища – по-малочислени.

Всеки нов играч ще види преди себе си карта на света, разделена на парцели. Всеки парцел всъщност представлява следващо ниво, което може да бъде отключено чрез Rainbow Juice или Forks. Играчите ще бъдат възнаграждавани с Forks автоматично през известен интервал от време, както и при качване на ниво и успешно проведена битка. Rainbow Juice е премиално съдържание, което също може да бъда придобито в хода на играта, но също така закупено в желаните количества чрез валутата на PJMO – златни кюлчета, за чието набавяне са нужни истински пари.

Целта на играчите е да ликвидират атакуващите поселищата им паяци, стоножки и други подобни чрез своите кули, създадени от намиращите се на територията им дървета. Всяко убито същество оставя след себе си монети или камъни, чрез които могат да се строят нови кули или да се ъпгрейдват наличните.

Като повечето социални игри, PixelJunk Monsters Online позволява на играчите да канят своите приятели и да виждат техния прогрес в играта. Системата на монетизация, чрез която играта ще носи приходи за Q-Games, предстои да бъде развита и интегрирана в геймплея.

Сподели.