CastleVille стартира във Facebook до края на ноември

Pinterest LinkedIn +

Следващата игра на Zynga – производителят на хитовете FarmVille, CityVille, Adventure World, Empires & Allies, Texas HoldEm Pocker и др., ще стартира в най-голямата социална мрежа до края на ноември. Определяната от създателите си като "най-красивата ни игра до момента", CastleVille е симулативна приключенска игра с огромни мащаби и механика, сходна в по-голяма степен с тази на FrontierVIlle, отколкото с FarmVille.

Както при повечето заглавия на Zynga, моделът на монетизация от потребителите на CasteVille е същият – играта е безплатна за всички, но за да се сдобият с бонус съдържание (сгради, декорации и др.) и резерви с енергия, необходима за всяка дейност, различна от разходка по картата, играещите трябва да ги закупят.

Прогресирайки в геймплея чрез изграждането на град с добра инфраструктура и откриването на нови територии по картата, героите на играчите ще могат да влизат в контакт с нови неигрални персонажи (NPC), които ще им дават определени задачи. Други NPC-та ще бъдат зверове, с които героите ще трябва да влязат в битка, чиято механика също ще наподобява тази на FrontierVille.

Разменните единици, чрез които играчите ще могат да се сдобиват със специални предмети, ще са четири – т. нар. точки Репутация, които ще се заработват чрез посещаването и оказването на помощ на земите на други играчи, монети, скъпоценни камъни и замъци, с които играчите ще бъдат възнаграждавани според това колкото сгради са построили и как са декорирали кралствата си.

В допълнение към всичко това играчите ще се радват на още по-красива и реалистична анимация и редица дребни, но съществени детайли, придаващи още по-голяма дълбочина на геймплея, като например различния темп на растеж на реколтата в зависимост от това в каква близост се намира до водоизточник.

Сподели.