Hey! Ho! Let's Go! Ramones отбелязват 30 юбилей с концерт

Pinterest LinkedIn +

Пънк-легендите Ramones отбелязват 30 години от основаването си. Събитието, предвидено за 12 септември, ще се състои в холивудския Avalon Theater, съобщи Associated Press. Вече е известно, че в концерта ще вземат участие Red Hot Chili Peppers, по-рано анонсирани както “много специални гости”.CJ и Marky Ramone ще изпълняват класически парчета на групата, като “I Wanna Be Sedated” и “Blitzkrieg Bop”. Към тях ще се присъединят Eddie Vedder, Henry Rollins и Pete Yorn. Като “конферансие” на концерта ще се изяви не кой да е, а Rob Zombie. Лосанжелиските пънк-групи X и The Dickies ще бъдат подгряващи.

Юбилеят на Ramones всъщност беше на 16 август – датата, която е официално приета за рожден ден на групата Именно на този ден през 1974 г. се е състоял първият им концерт, в легендарния нюйоркски клуб CBGB.

Освен концерта, ще бъде организирана изложба на паметни сувенири, свързани с Ramones и отделни музканти от групата. Сред тях са китара Джони Рамоун, слънчевите очила на вокалиста Джоуи Рамоун и много други неща.

Всички приходи от вече разпродадените билети за шоуто ще постъпят във фондове за борба с раковите заболявания. Джоуи Рамоун почина през 2001 г. от рак на лимфните възли, а колегата му Джони Рамоун проведе курс на лечение от рак на простатата, през юни.

Официален сайт на Ramones:
www.officialramones.com
Сподели.