Подробности около концерта на Майк Патън и Разел в София.

Pinterest LinkedIn +

Вече са известни подробности около концерта на Майк Патън и Разел в София. Датата остава 7 септември, а мястото ще бъде зала Христо Ботев, Студентски град. Началният час на събитието е 20 ч. Билетите ще струват 20 лв. на предварителна продажба и 25 лв., на място.


Предварително, билети ще се продават от 24 август в магазините BOARDSHOPS, на ул. Цар Шишман 24 и ул. Баба Рада 18. Освен Майк Патън (ex-Faith No More, Mr. Bungle, Fantomas, Tomahawk) и Разел (The Roots, Wu-Tang Clan), събитието ще има и българско участие - DJ Lucy.

Mike Patton - Инфо:

Бившият Faith No More frontman Mike Patton временно си е взел отпуск от многобройните си групи и заедно с неоспоримия heavyweight шампион на Beat Boxing Rahzel, идва за концерт в София на 7 септември, 2004 г.

Разположен зад две малки коктейлни масички и въоръжен само с няколко effect pedals, home mixer и старо транзисторно радио, main man на Tomahawk и Fantomas явно е забравил за своите неподражаеми проповеди и сега издава "странни звуци" върху едни от най-добрите бийтове излизали някога от човешко гърло.

Изпълнението на Patton вече беше описано от един свидетел като "умиращо куче болно от синдрома на Tourette" а звука които издава Rahzael като " мощен бас тътен който би накарал монасите от Тибет да напълнят гащите"...

Mike Patton е може би един от най-талантливите творци в рок музиката. Също би могло да се каже, че е и един от най-многостранните рок музиканти откакто разделя времето си между поне три проекта: Faith No More, Mr. Bungle, и експериментална соло кариера.

Роден в Eureka, Калифорния, на 27 януари 1968, Patton открива своя талант като вокал основавайки с няколко приятели в средното училище бандата Mr. Bungle. Групата изпълнява музика от почти всеки музикален стил, който можем да си представим и става популярна в техния район. Членовете на Faith No More за първи път срещат Patton около 1988 по време на техен концерт в Калифорния. Групата има проблеми с техният вокал тогава, Chuck Mosley, и доста внимателно прослушва демо записа на Mr. Bungle. Те остават доста впечатлени и малко след това Mosley най-накрая е изхвърлен и групата кани Patton за негов заместник. Тъй като Patton е доста зает с учене в колежа и с групата си Mr. Bungle той не обръща особено внимание на поканата (интересно, групата също кани и Крис Chris Cornell от Soundgarden). В края на краищата Patton взима своето решението но съвсем ясно дава да се разбере че освен на Faith No More той остава вокал и на Mr. Bungle.

Patton се оказва важно допълнение към Faith No More, които достигат световна известност с албуми като The Real Thing, Angel Dust, and Album of the Year. Междувременно Mr. Bungle подписват с Warner Bros, в следствие на нарастващата популярност на Patton , и се стигна и до едноименния им дебютен албум издаден 1991 година (продуциран от John Zorn ) и високо оценения от критиката Disco Volante през 1995 Въпреки че не достигат славата на Faith No More Mr. Bungle се сдобиват с все повече лоялни и верни почитатели. Patton продължава да работи с John Zorn, реализирайки два соло албума за неговия лейбъл Tzadik label, както и участия в парчета на Sepultura, the Kronos Quartet, и the Boo-Yaa T.R.I.B.E.

В средата на 1998, Patton създава свой лейбъл наречен Ipecac. Първият албум на лейбъла е дебютния проект на Patton Fantоmas , включващ музиканти като бившия барабанист на Slayer Dave Lombardo, китариста на Melvins Buzz Osbourne и басиста на Mr. Bungle Trevor Dunn. Тогава Patton се връща към Mr. Bungle, допринасяйки за един от техните най-хубави албуми California.

В последствие се присъединява към Tomahawk основана от бившия китарист на Jesus Lizard Duane Denison, включваща бившия барабанист на Helmet John Stanier и басиста на Melvins Kevin Rutmanis.

IPECAC RECORDINGS


Rahzel - Инфо:

Вероятно най-известен в semi-mainstream света като The Godfather of Noyze, Rahzel е MC, който се специализира в "петият елемент" на хип-хоп културата - BEATBOXING.Члена на една от най-емблематичните хип-хоп групи The Roots, както и MC на Wu-Tang Clan.
Той активно обезсърчава опитите за класификация на неговият звук опитвайки се да остане на ръба на комерсиалната музика. Според самия него влияние са му оказали Biz Markie, Doug E Fresh, Buffy of the Fat Boys, Bobby McFerrin, и Al Jarreau.

Под влиянието на братовчед си Rahim of the Furious Five Rahzel редовно посещавал партитата на Grandmaster Flash. По-късно става роуди на Ultramagnetic MCs. Rahzel всъщност цялостно овладя изкуството на beatboxing: способноста да пресъздаде цяла песен само с глас, без никакви музикални инструменти.

MCA RECORDS


Инфо: NMA
Сподели.