Heineken БарБилборд се превръща в най-големия графит в България

Pinterest LinkedIn +

На 21 октомври т.г., от 8:00 ч. сутринта, ще започне преобразяването на първия по рода си БарБилборд в света, "закачен" от Heineken на фасадата на НДК. Със системен снимков ъпдейт Avtora.com ще стане единствен кореспондент на графитената акция, която ще продължи и на 22 октомври.

За да изрисуват с графити Heineken БарБилборд, чийто ектериор през изминалите два месеца от откриването му представляваше рекламно платно с площ над 125 кв. м. на известната марка бира, организаторите на събитието са поканили Naste и Zero от nd2nd crew.

Двамата от nd2nd crew са сред първите графити артисти, които се появяват в страната ни в средата на 90-те години, когато в западния свят графитите вече имат своя дългогодишна история. Техни творби са включени в сборника "Graffiti World” на Николас Ганц от 2002, представящ най-добрите графити артисти от пет континента.

Naste и Zero ще рисуват в продължение на 2 дни в екстремни условия на 5 метра височина от земята. Тяхното творение - бъдещият най-голям графит в България, ще има живот едва 10 дни, когато (на 31 октомври)  БарБилборд-ът ще бъде свален.


На 11-ти август т.г. Heineken откри в София първия по рода си Бар-Билборд

Сподели.